El Casal de l'Autisme de Tarragona, 100% inclusiu i amb llista d'espera

El casal va omplir en un sol dia les vint-i-quatre places que oferia

Actualitzat

A Tarragona hi ha un dels pocs casals d'estiu totalment inclusius per a nens amb qualsevol grau d'autisme. En aquest cas és a partir de 3 anys, no té en compte l'edat.

Les activitats estan adaptades amb classes de musicoteràpia o autoregulació, i el més important és que els monitors són professionals especialitzats amb experiència amb nens amb autisme.

Òria Capella, mare del Marc, explica que aquest casal està molt adaptat als nens, i si tenen algun tipus de crisi o de desregularització saben perfectament què han de fer.


El casal va omplir en un sol dia les 24 places que oferia. Marcos Arufe, director d'in-Neuro i coordinador del Casal de l'Autisme, explica que aquests nens estan dividits en cinc minigrups.

"Aquests minigrups estan classificats segons les necessitats que tenen, perquè totes les activitats les puguin fer tots."

Cinquanta famílies s'han quedat en llista d'espera, cosa que evidencia la mancança que hi ha d'activitats d'estiu per a nens amb autisme.

Juan José Caravaca, president de l'associació Todos en Azul, diu que quan s'acaba l'escola aquests nens necessiten unes rutines i un lloc on poder desenvolupar les seves activitats.

 

El casal l'organitza l'associació de familiars Todos en Azul i el gestiona el centre de rehabilitació neurològica in-Neuro. Els costos dels monitors s'han pogut assumir gràcies a una subvenció de l'Ajuntament de Tarragona.

 

 

 

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut