Barcelona

El "cas Saratoga" podria revelar més extorsions en un local de Ciutat Vella

La investigació del "cas Saratoga" apunta a una altre presumpte cas d'extorsió, en aquest cas al districte de Ciutat Vella, de Barcelona. L'expropietària del pub Donegal, del carrer Nou de la Rambla, ha denunciat aquest dimecres que l'enginyer imputat en el "cas Saratoga" li va demanar 9.000 euros en metàl·lic a canvi d'evitar que li tanquessin el local per contaminació acústica. La dona, que ja ha estat condemnada per excés de soroll del local, ha explicat que va pagar parts dels diners que el detingut li reclamava i que un pagament va tenir lloc a la seu del districte. La dona també ha dit que va enviar una carta de queixa al regidor de Ciutat Vella, Carles Martí, però que no en va tenir resposta.

Actualitzat
La dona, que va ser condemnada a cinc anys i mig anys de presó per contaminació acústica, ha explicat que l'enginyer imputat, Joaquín Q., se li va presentar quan els veïns ja l'havien denunciada per sorolls. L'home li va dir que era funcionari de l'Ajuntament de Barcelona al districte de Ciutat Vella i li va demanar 9.000 euros en metàl·lic a canvi d'evitar-li problemes, en referència al tancament del local.

L'expropietària del pub, María del Carmen Ahijado, ha assegurat en declaracions als periodistes que va pagar 6.000 euros en efectiu, en dos pagaments de 3.000 euros, un dels quals va tenir lloc a la mateix seu del districte de Ciutat Vella i l'altre, a prop. A més, fins i tot es van reunir tots dos -ella i l'enginyer- a les mateixes dependències municipals per parlar de la denúncia.

Abans de fer els pagaments, l'home va fer diverses visites al bar musical amb un representant d'una Entitat Col·laboradora de l'Administració, per fer-hi un mesurament acústic i dotar-se de més credibilitat. Entre el primer i el segon pagament van passar quatre mesos, durant els quals la dona ha admès que no va tenir problemes pel soroll.

En el judici en què la van condemnar, la dona ja va assegurar que un funcionari municipal li havia exigit diners, però la sentència no va recollir aquest extrem. L'enginyer que ara ha acusat ha declarat davant la jutge que porta el "cas Saratoga", que ha ordenat per a ell presó eludible amb una fiança de 15.000 euros.

Els empresaris de l'oci nocturn podrien exercir l'acusació particular

També en relació amb el "cas Saratoga", els empresaris agrupats a la Fecasarm (Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals) s'han "desvinculat i desmarcat totalment" de la presumpta trama de corrupció i han afirmat que no té "cap vincle ni relació" amb cap dels imputats. La Fecasarm estudia comparèixer en el procés judicial com a acusació particular per demanar la condemna màxima prevista per als culpables i les responsabilitats civils que se'n deriven. Els empresaris de l'oci nocturn denuncien els danys que el cas està provocant en la imatge del sector.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut