Helena Jubany
Una fotografia de la jove bibliotecària de Mataró, assassinada l'any 2001 (ACN - cedida per la família d'Helena Jubany)

El cas Helena Jubany tira endavant: la jutge rebutja arxivar-lo, com volien els investigats

La jutge desestima el sobreseïment pels dos investigats i demana que es completin les proves d'ADN pendents

RedaccióActualitzat

El cas Helena Jubany continua endavant als jutjats. La jutge instructora ha rebutjat arxivar el cas, tal com demanaven els dos investigats, Xavi Jiménez i Santi Laiglesia.

La magistrada els ha recordat en una interlocutòria que encara no s'han practicat totes les diligències acordades en el seu dia i no és el moment processal de prendre aquesta decisió.

En aquest sentit, la jutgessa també demana, en una altra interlocutòria, que es completin les proves d'ADN pendents i es comparin de manera més exhaustiva els perfils genètics dels investigats amb les mostres recuperades del jersei de la víctima.

Així mateix, també urgeix la policia científica a determinar si hi ha rastres biològics als anònims que va rebre Helena Jubany poques setmanes abans de morir.

Fins que no es rebin els resultats d'aquestes dues proves, diu la jutge, no es podrà valorar l'obertura de judici oral pel cas de la bibliotecària, assassinada fa poc més de 22 anys.

La decisió de la titular del jutjat de primera instància número 2 de Sabadell arriba després que l'informe presentat per la Universitat de Santiago de Compostel·la, que havia de creuar l'ADN dels investigats amb les mostres trobades al jersei de la víctima, no contenia la prova encarregada el setembre del 2023 per l'anterior jutge que portava el cas.

 

ARXIVAT A:
JudicialHelena Jubany
Anar al contingut