El Departament ha posat, finalment, una vetlladora per al Matato (CCMA)
Sant Perer de Ribes

El cas de Matato: un mes sense vetllador a l'institut amb el 86% de discapacitat motriu

El Departament d'Educació atribueix la mancança a un error i, des d'aquest dimecres, una vetlladora dona suport al Matato

Actualitzat

El Matato acaba de començar primer d'ESO en un institut de Sant Pere de Ribes. Té una discapacitat motriu del 86% i es desplaça amb una cadira electrònica que mou amb el cap. En el pas de l'escola a l'institut el noi va perdre les 30 hores de suport que necessita. 

Pilar Aguilar, la seva mare, explica que al centre fan servir un ordinador amb un lector d'ulls, però que en Matato necessita més assistència: 

"Necessita anar al lavabo, necessita que l'acompanyin, necessita beure, necessita que li rasquin si li pica alguna cosa."

El Departament d'Educació atribueix el retard a un error i, de fet, el cas s'ha resolt aquest dimecres. La directora general d'Educació Inclusiva del Departament, Laia Asso Ministral, explica que intenten ajustar-se a cada cas. 

"El nombre d'hores -i aquí rau part del problema- de vetllador que destinem als centres educatius és limitat, i el que fem sempre és repartir, intentant ajustar-nos al màxim a les necessitats detectades de cada alumne."

A mitjans de mes es firmarà un nou contracte que permetrà augmentar un 15% les hores de vetllador a tot el territori.

El cas del Matato es pot veure en el següent vídeo: 

 
ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut