El cas De Dalmases divideix Junts i dues diputades també denuncien intimidacions

Esquerra, Comuns i la CUP consideren que l'actitud de Francesc de Dalmases no és admissible sent diputat i demanen activar la Comissió de l'Estatut del Diputat

Aleix BertomeuActualitzat

El cas Francesc de Dalmases continua provocant moltes tensions dins de Junts. Hi ha malestar entre els que asseguren que l'actitud abusiva del diputat va més enllà de l'episodi del programa "Preguntes freqüents", de TV3, i els que hi veuen una voluntat d'erosionar la seva figura i, per extensió, la de Laura Borràs.

Aquest dimarts al matí, Borràs posava el focus a descobrir qui havia filtrat l'informe elaborat per Magda Oranich. Amb Jordi Turull, van convocar la Comissió de Garanties del partit per intentar dirimir-ho en una reunió que alguns dels assistents expliquen que va ser tensa i, fins i tot, amb un to inquisitorial per part de Borràs.

Laura Borràs i Francesc de Dalmases, a la sortida del Parlament
Laura Borràs i Francesc de Dalmases, a la sortida del Parlament (ACN/Sílvia Jardí)

A la tarda, hi va haver una reunió complicada de l'executiva del partit, d'on va sortir la dimissió de Francesc de Dalmases com a vicepresident de Junts, que va ser acceptada per unanimitat. Dalmases, tot i estar convocat, no va poder anar a la reunió i ara té la baixa mèdica.

Aquest dimecres, Oranich ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que no parla amb la presidenta de Junts des que va entregar l'informe i que no agafa el telèfon a Borràs per no "rebre crits":

"Després que un dia em va dir que havia de fer unes coses i d'una manera que no m'agrada gens, no acostumo a agafar el telèfon per no rebre crits."


Cuevillas hi veu una operació per fer caure Borràs

Esquerra, Comuns i la CUP consideren que l'actitud de Dalmases no és admissible sent diputat, i han demanat que s'activi la Comissió de l'Estatut del Diputat per determinar-ho.

Jaume Alonso-Cuevillas, de Junts, és qui la presideix i assegura que tot forma part d'una operació per fer caure Borràs i té dubtes sobre si la Comissió té competències per investigar l'episodi del "FAQS". Ja ho ha consultat als lletrats del Parlament.

Cuevillas s'expressava així aquest dimarts en una entrevista al "Més 324":


El que queda clar que la comissió hauria de tractar, si es confirma, és el cas de dues diputades de Junts que haurien viscut episodis d'intimidació per part del mateix De Dalmases. Tània Verge, la consellera d'Igualtat i Feminismes, ja aprofitat per estendre la mà a les diputades afectades:


Ara per ara, De Dalmases continua mantenint l'acta de diputat, i mentrestant alguns membres del Consell Nacional de Junts han iniciat una recollida de firmes perquè deixi l'escó.

El diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas, al Parlament
El diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas, al Parlament (Europa Press/David Zorrakino)
ARXIVAT A:
Junts
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut