Imatge de la carretera de Collblanc, a l'Hospitalet

El carril bus-bici entre Esplugues i Collblanc serà una realitat a la tardor

Comencen les obres d'un tram de tres quilòmetres, que permetrà anar en bicicleta des de la plaça d'Espanya fins a Molins de Rei

Actualitzat

Anar en bici des de Molins de Rei fins a Barcelona serà una mica més fàcil i més segur a la tardor. Per aconseguir-ho, calia actuar en l'últim subtram de bici-via pendent, el que va des d'Esplugues de Llobregat fins a Collblanc.

Un tram de poc més de tres quilòmetres en què aquesta setmana ja s'ha començat a fer-hi un carril bus-bici que resseguirà l'eix de Laureà Miró, d'Esplugues, i la carretera de Collblanc, just fins al límit entre l'Hospitalet i Barcelona.


Marc Iglesias, cap de Mobilitat Sostenible de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, diu que l'impacte que tindrà sobre la mobilitat quotidiana serà molt important.

"El primer pas cap a una nova avinguda metropolitana a on es prioritza l'ús del transport públic i la bicicleta envers del vehicle privat".

Carril bus bici a l'eix de Laureà Miró i la carretera de Collblanc entre Esplugues i Barcelona
Carril bus bici a l'eix de Laureà Miró i la carretera de Collblanc entre Esplugues i Barcelona


On l'espai ho permet, com a Can Rigal i Collblanc, es construiran vials segregats per a bicis, però en bona part del recorregut s'ha optat pels carrils compartits entre autobusos i bicicletes. Això obligarà a suprimir un dels dos carrils que hi ha ara per a vehicles.

Les obres acabaran al setembre i tenen un cost de gairebé 170.000 euros, a càrrec de l'AMB.

L'actuació de pacificació a la carretera de Collblanc al terme municipal de l'Hospitalet, per on hi passen diàriament 209.700 vianants, suposarà l'ampliació dels espais per a vianants amb 440 nous metres quadrats a l'entorn del mercat, donant així resposta a una llarga reivindicació veïnal.

Es preveu que aquest carril bici-via número 4 també arribi als municipis de Castellbisbal, el Papiol i Sant Andreu de la Barca.

 

L'actuació s'emmarca en les polítiques de mobilitat sostenible i de lluita contra la contaminació atmosfèrica que l'AMB lidera des de ja fa anys.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut