El carrer Major de Lleida, eix comercial de la ciutat
Lleida

El carrer Major de Lleida, el més rendible d'Europa per tenir-hi una botiga

Barcelona, la primera ciutat d'Espanya i la 21 d'Europa amb els locals comercials més cars: al Portal de l'Àngel és de 3.600 euros per metre quadrat a l'any

Actualitzat

El carrer Major de Lleida és el més rendible d'Europa per tenir-hi una botiga. Això, segons un estudi de l'empresa TC Group Solutions, que també situa tres carrers de Barcelona entre els 10 primers.

L'estudi ha analitzat el nombre de vianants i el cost del lloguer per metre quadrat de 100 carrers comercials de 7 països europeus. El resultat ha sorprès els responsables de l'informe, segons explica Marta Fernández, directora de màrqueting de TC Group Solutions.

"Ens hem trobat coses sorprenents com el carrer Major de Lleida, per on passen més de 8.000 persones diàries davant de l'aparador d'una botigua. Una botiga que no està pagant més de 500 euros m2 l'any, amb la qual cosa els queda una rendibilitat de 13 euros per cada 1.000 impactes que l'aparador té en un vianant."

Concretament el carrer Major de Lleida té una mitjana de 8.076 vianants diaris i el cost mitjà del lloguer comercial és de 495 euros per metre quadrat l'any. Això fa que el cost potencial per client sigui de 1,34  -13 euros per cada mil impactes que té l'aparador en un vianant-, cosa que el converteix en el més rendible no només de l'Estat sinó també d'Europa. 

Entre els 10 carrers més rendibles, tenint en compte aquests factors, n'hi ha 3 de Barcelona. Són el carrer Pelai, Portaferrissa i el Portal de l'Àngel.

A escala europea la segona posició l'ocupa la Via Sestri de Gènova, amb un cost d'1,85, i la tercera, la Rue Foch de Montpeller, amb 1,88.          A l'Estat, entre els 10 carrers més rendibles també hi ha el carrer Urzáiz de Vigo, amb un cost de 2,11; el carrer Recogidas de Granada, amb 2,15, i el carrer Barcelona de la Corunya, amb 2,32.
 

Els carrers comercials més cars

A Espanya no hi ha cap carrer comercial posicionat entre els 10 més cars d'Europa pel que fa al preu per metre quadrat a l'any. Però Barcelona és la primera ciutat d'Espanya amb els locals comercials més cars, i se situa en el número 21 del rànquing d'Europa. El Portal de l'Àngel és el que té els lloguers comercials més cars: 280 € mensuals el metre quadrat, uns 3.600 € per metre quadrat a l'any.

 

El Portal de l'Àngel entre elsc carrers comercials més cars i els més rendibles d'Europa

 

Tres carrers de Barcelona, entre els 10 eixos més transitats d'Europa

El carrer comercial més transitat d'Espanya és la Gran Via de Madrid però el segueixen tres carrers de Barcelona: el carrer Pelai, la Porta Ferrissa i el Portal de l'Àngel. També el carrer Tetuán de Sevilla i el carrer Preciados de Madrid estan posicionats entre les 10 més transitats d'Europa, un rànquing que encapçalen dues vies comercials de Londres.

"El Regne Unit és el país amb més tradició del comerç al detall i on encara el trànsit de vianants supera Espanya. Però Espanya és un país on la gent surt al carrer, on li agrada comprar, on hi ha turisme i on realment hi ha trànsit de vianants per instal·lar-hi comerç."

TC Group Solutions és una empresa dedicada a la recopilació de dades i a l'ànàlisi del big data, amb central a Barcelona i seus a París, Milà i Nova York. Té presència a 40 països de 4 continents amb 20.000 sensors de dades sobre el comportament i fluxos de persones.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut