Cartell de la reforma del carrer Cervantes de Tortosa al costat de l'alcaldessa i el regidor d'Urbanisme i els arquitectes responsables
Cartell de la reforma del carrer Cervantes de Tortosa al costat de l'alcaldessa i el regidor d'Urbanisme i els arquitectes responsables

El carrer Cervantes de Tortosa tornarà a ser un bulevard per incentivar "la regeneració social i econòmica"

ACN Tortosa - El carrer Cervantes de Tortosa, una de les artèries principals de l'eixample tortosí, es reformarà perquè torni a ser un passeig o bulevard, pensat per als vianants, amb un carril bici i quatre vegades més d'espais verds. El tram entre el carrer Teodor González i Argentina serà exclusivament per a vianants i la resta, fins a la Ronda Reus, permetrà el pas per a vehicles i mantindrà aparcaments a una banda. Les obres començaran la primera setmana de febrer i es faran per fases per reordenar el trànsit. El pressupost de l'obra és de 956.000 euros i el termini d'execució és d'onze mesos. "Les generacions dels pares i avis el recorden com un lloc de trobada i volem que sigui així de nou", ha destacat l'alcaldessa Meritxell Roigé.

Com ha explicat l'arquitecte Felip Carles, responsable del projecte d'urbanització del carrer Cervantes juntament amb Lourdes Rubio, aquesta artèria va suposar "un gran canvi a la ciutat" perquè obria "la ciutat fosca de carrers estrets" a un nou barri, l'Eixample del segle XIX, de carrers i edificis més contemporanis. Havia estat un dels principals espais de socialització de les generacions més grans. "Hi festejaven, hi passejaven, anaven al cinema", ha detallat Carles.

Recuperar aquest espai de socialització és un dels objectius de l'obra que preveu grans zones verdes, amb plataformes vegetals de 18 metres quadrats, amb vegetació mediterrània de diferents altures i amb un nou carril bici. "Serà un espai verd on convisquin les activitats comercials i esperem que la ciutat se'l faci seu", ha animat l'arquitecte.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Enric Roig, ha posat com a exemple la urbanització de la plaça de la Catedral i de la plaça de l'Ajuntament. "La regeneració urbana ha provocat regeneració social i econòmica i esperem que també passi aquí, que afavoreixi el comerç local", ha dit.

Com ha detallat l'alcaldessa, Meritxell Roigé, les obres es faran per fases per anar redistribuint el trànsit. El primer tall de circulació serà al carrer Teodor González però el carrer Berenguer IV, que enllaça la part alta de la ciutat i l'Hospital Verge de la Cinta, serà de doble carril en un sentit per "agilitzar el trànsit". "Sempre es perjudica i hi haurà molèsties per als vianants, però esperem que sigui el més àgil possible", ha apuntat Roigé. El paviment posarà de relleu l'antiga muralla que tancava la ciutat i serà podotàctil per a les persones invidents, ja que tot el tram quedarà anivellat.

Anar al contingut