Copa ULEB

El Caprabo Lleida aconsegueix en la pròrroga el primer triomf a Europa de la seva història

El Caprabo Lleida va necessitar la pròrroga per aconseguir la primera victòria en una competició europea, contra el Ricoh Astronauts d'Amsterdam per 76-88, en la tercera jornada de la primera fase de la Copa ULEB. El DKV Joventut també va guanyar el Jabones Pardo Fuenlabrada (87-82), gràcies a la superior qualitat de la seva banqueta, que va aconseguir 33 punts i 20 rebots, pels 22 punts i 8 rebots del Fuenlabrada. Amb aquesta victòria, l'equip català se situa al capdavant del Grup A de la Copa ULEB.

Els lleidatans, que disputen per primera un torneig internacional, abandonen d'aquesta manera l'última plaça del Grup D de la Copa ULEB, que ocupaven després d'haver perdut els dos primers partits disputats. El conjunt català, que va manar amb certa comoditat en la primera part (va marxar al descans guanyant per 32-40), va patir fins al límit en la segona per imposar-se, ja que McGutrhie va empatar el partit gràcies a un tir lliure a set segons del final (67-67), però va desaprofitar un segon intent que hauria donat la victòria al seu equip. En la pròrroga, el Caprabo va sentenciar en obtenir un parcial de sortida de 0-10 que li permetia manar per 67-77. L'actuació estel·lar de Bramlett (10 punts en el temps afegit) i Jaume Comas (7) va permetre al conjunt català acabar guanyant el partit amb la màxima diferència de què va disposar (76-88). EL JOVENTUT LIDERA EL GRUP A EMPATAT AMB L'UDINE I EL GRAVELINES Els primers minuts del partit van ser de domini madrileny. Amb una forta defensa individual i corrent al contraatac, el Fuenlabrada va sorprendre un DKV Joventut que va sortir adormit. Si el DKV no va decidir abans del descans (47-39) va ser pel seu desencert en els triples (0 de 9). En el tercer quart, i amb els titulars en pista, el Fuenlabrada va desplegar un joc molt més físic, especialment a càrrec de Wood i Scott. Els verd-i-negres es van carregar de personals (Baston, Fuller i Espil amb 4 abans del període definitiu) i els madrilenys es van acostar al marcador a còpia de tirs lliures. Un triple de Wood només començar el quart definitiu va deixar el marcador molt ajustat (64-62). No obstant això, el tècnic visitant va tornar a fer seure incomprensiblement Scott i Wood a la banqueta, fet que va aprofitar Baston per anotar, rebotar i fer taps a plaer. Quan va tornat a la pista la parella d'americans, era ja massa tard i el DKV es va emportar finalment la victòria per 87-82.