El caporal, peça clau: investiguen si cobrava als que volien plantar marihuana a Llinars

L'Ajuntament ha començat els tràmits per poder rellevar al més aviat possible els policies detinguts, que estan pendents de passar a disposició judicial

Actualitzat

L'operació a Llinars del Vallès contra el tràfic de marihuana i la corrupció policial d'aquest dimarts continua oberta. Mentre els detinguts estan a l'espera de passar a disposició judicial es van sabent nous detalls, i un dels detinguts, un caporal de la Policia Local de Llinars del Vallès, agafa protagonisme.

Se sospita que portava la veu cantant entre els policies locals detinguts, sobre els quals s'investiga si treballaven per a un grup criminal.

Tot arrenca en un tiroteig el desembre del 2019 a prop de l'autopista de Llinars, al vespre. El caporal hi va resultar ferit i un suposat confident hi va morir. L'homicidi no s'ha resolt, encara, però va servir d'alerta als investigadors, que ja tenien certa informació sobre la corrupció policial a Llinars.

La hipòtesi és que per aquest caporal --que es va salvar del tiroteig gràcies a l'armilla antibales-- hi passaven tots els que pretenien tenir plantacions de marihuana a Llinars del Vallès. Segons ha pogut saber TV3, investiguen si li pagaven.

Se sospita que utilitzava bases de dades policials per saber si els seus coneguts estaven sent investigats. També hauria utilitzat els contactes amb policies d'altres cossos per obtenir informació.

A més, se l'investiga per si feia de facilitador de naus industrials, és a dir, si s'encarregava de buscar els llocs perquè altres delinqüents poguessin posar les plantacions de marihuana.

De fet, una de les més de deu persones detingudes està vinculada a una immobiliària de Llinars que també van registrar per buscar informació sobre el blanqueig de capitals que els Mossos investiguen en aquest mateix cas.

El cas continua obert i demostra la creixent importància del tràfic de marihuana a casa nostra. Els Mossos d'Esquadra ja fa més d'un any que alerten que Catalunya és el màxim productor de la marihuana que es consumeix a Europa, i això és un reclam per al crim organitzat i tot el que comporta: blanqueig de capitals, armes de foc, arrelar-se al territori, especialitzar-se en altres delictes i corrompre el sistema.  

Tràmits per rellevar els policies detinguts

Mentre la investigació continua, l'Ajuntament de Llinars ha anunciat que apartarà del servei els agents detinguts. Martí Pujol, l'alcalde de Llinars del Vallès ha admès que pel poble fa temps que corrien rumors sobre una trama de corrupció a la Policia Local. Els Mossos ho investigaven des de feia dos anys:

"Jo no puc pas dir que no sabés, és evident, visc aquí. Però a la gent que m'ho deia sempre els hi deia que em portessin proves. Tu no pots dir escolti aquell senyor fa això i vostè l'ha de treure de policia, perquè això legalment no puc fer-ho."

El cap de la Policia Local de Llinars del Vallès, Amado Ferreras, i l'alcalde del municipi, Martí Pujol (ACN/Jordi Pujolar)

Els quatre detinguts representaven pràcticament una quarta part de l'equip, format per 19 persones. És per això que ja han començat els tràmits per poder rellevar els policies al més aviat possible.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut