William Shatner després d'aterrar amb la tripulació de la Blue Origin

El capità Kirk de "Star trek" fa realitat el somni de viatjar a l'espai als 90 anys

La missió de la nau espacial New Shepard, de la companyia Blue Origin, arriba a bon port després de portar l'actor William Shatner a l'espai exterior durant uns minuts

Actualitzat

Diuen que, a vegades, la realitat supera la ficció, i és ben bé així en el cas de William Shatner, l'actor que va encarnar el capità Kirk, el comandant de la nau espacial Enterprise a la sèrie televisiva "Star trek"

Després de viatjar per l'espai fictici durant tres anys, Shatner no oblidarà els 10 minuts que ha passat fora del planeta Terra. Ha estat aquest dimecres quan l'astronauta fictici més famós s'ha convertit en un astronauta real, i no només això: també en el més vell de la història, a l'edat de 90 anys.

Així ha estat el viatge de la New Shepard:

 

Abans d'embarcar-se en l'aventura, Shatner ha deixat programat un tuit que s'ha publicat mentre era a l'espai: "No sé què puc semblar-li al món, però, tal com jo ho veig, només soc un nen jugant a la platja, divertint-me buscant un còdol més suau o una petxina més bonica de l'habitual, amb el gran oceà de la veritat davant meu, encara per descobrir".

 

El 'capità Kirk', William Shatner, amb la resta de la tripulació de la Blue Origin
El 'capità Kirk', William Shatner, amb la resta de la tripulació de la New Shepard (AFP TV)


La jugada mestra de Bezos

Paradoxalment, per aconseguir viatjar a l'espai, el capità Kirk ha hagut d'aparcar l'espectacular nau Enterprise i pujar a una petita càpsula, la New Shepard de la companyia Blue Origin.

La nau New Shepard (Mike Blake / Reuters)

I és que si Shatner està content, l'amo de la companyia de viatges espacials, Jeff Bezos, encara ho està més. Ha portat a l'espai real l'home que va divagar pel fictici, en una jugada mestra de màrqueting que, de retruc, enfonsa el seu competidor Richard Branson, fundador de Virgin, que va tenir la mateixa idea, però no la va dur a terme.

Els tripulants de la Blue Origin en un moment d'ingravidesa a l'espai
Els tripulants de la New Shepard vivint un moment d'ingravidesa a l'espai (AFP TV)

Aquest és el segon vol que completa la companyia de Bezos, que encara queda lluny, però, d'Elon Musk i la seva SpaceX, que no només ha sortit a l'espai exterior, sinó que va orbitar la Terra durant tres dies.

Jeff Bezos ha donat a Shatner un pin que l'acredita com a astronauta (Blue Origin)
Jeff Bezos ha donat a Shatner un pin que l'acredita com a astronauta (Blue Origin) (Blue Origin)

William Shatner ha entrat als llibres d'història i ho ha fet amb l'esperit del personatge que interpretava, seguint fil per randa una de les seves frases més cèlebres: "No existeix allò desconegut, només allò temporalment desconegut".

 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut