Sant Hipòlit de Voltregà

El capellà de Sant Hipòlit de Voltregà, destituït per invertir diners a Nueva Rumasa

El bisbat de Vic ha destituït el rector de Sant Hipòlit de Voltregà, Jordi Castellet, per haver invertit en pagarés de Rumasa 200.000 euros que li van prestar els seus fidels per arreglar la teulada de la seva parròquia. Fonts del bisbat de Vic han confirmat que la intenció del rector era aconseguir els alts rèdits que prometia Rumasa amb la finalitat d'obtenir més diners per reparar la teulada eclesial. Castellet va fer l'operació sense permís del bisbat.

RedaccióActualitzat
Les mateixes fonts han assenyalat que feia temps que l'actuació d'aquest rector era controvertida entre els fidels de la seva parròquia pel seu tarannà, que molts trobaven autoritari.

Mossèn Jordi Castellet, de 42 anys, ha publicat en el seu "bloc" que diumenge que ve s'acomiadarà de les parròquies de Sant Hipòlit, Sant Esteve de Vinyoles, Sant Esteve d'Orís i Sant Marcel de Saderra en les quals ha treballat durant els últims catorze anys. Després de detallar totes les actuacions que ha dut a terme en les seves diferents parròquies, el sacerdot destituït recorda que l'obra de la teulada de l'església de Sant Hipòlit s'ha dut a terme "en temps complicats econòmicament parlant".

"Com sabeu -reconeix el religiós- una operació fallida i massa arriscada en que he immers a la parròquia és el motiu principal pel qual el senyor bisbe ha decidit que un servidor deixi, finalment, Voltregà".

"De tota manera -afegeix mossèn Castellet- els industrials hauran cobrat la totalitat de les factures en el moment en què el bisbat aboni la subvenció que ens havia promès i el deute restant serà assumible. Déu dirà!".

El rector assegura, això no obstant, que se sent satisfet del treball realitzat i diu que "és quan un és jove que s'han de fer les coses, que s'arrisca, que s'esforça i posa el millor de si mateix, encara que no tot acabi sortint bé o no tothom ho comprengui o no es tingui el millor tacte i enfocament de les coses".

El sacerdot justifica que hagi invertit tant a arreglar edificis i instal·lacions religioses: "perquè en el futur, no hi hagi tantes dificultats a l'hora de viure i d'encarar la fe cristiana en els vostres pobles i perquè no us hàgiu de preocupar tant per unes obres de gran envergadura com les que ens han ocupat, preocupat i també, perquè no dir-ho, il·lusionat i alegrat".

En el seu al·legat de comiat, el rector reconeix: "Segur que no tot ho he fet bé i demano disculpes i mil perdons quan algú s'hagi pogut sentir malament al meu costat, en un compromís o en una situació difícil d'explicar. El meu caràcter, a vegades, m'ha ajudat i altres m'ha traït. Sóc molt conscient d'això".
Anar al contingut