Un avió de Ryanair (Fak1911/Pixabay)
Un avió de Ryanair (Fak1911/Pixabay)
Dublín

El cap de Ryanair: "Ens sobren 500 pilots i 400 assistents de vol"

La companyia àeria preveu acomiadaments després de la caiguda de beneficis del 21% en un any

RedaccióActualitzat

Ryanair preveu acomiadar 500 pilots i 400 assistents de vol. Són les xifres que ha donat el conseller delegat de l'aerolínia de baix cost, Michael O'Leary, després de la caiguda de beneficis del 21% en un any.

Amb data 30 de juny, el negoci de Ryanair es va situar en 243 milions d'euros, per l'increment de costos. 

En un missatge de vídeo enviat a la plantilla, O'Leary ha avançat que els acomiadaments s'aplicaran entre setembre i octubre i després de Nadal:

"Tenim un excedents d'uns 500 pilots i uns 400 assistents de vol, perquè les dimissions han estat zero des del gener del 2019. Un altre repte és que, en les últimes setmanes, s'ha incrementat la probabilitat d'un Brexit sense acord d'aquí a només 12 setmanes."

 

 

El cap de la companyia irlandesa ha argumentat que cal reduir la despesa per entomar, entre d'altres, una possible arribada del Brexit sense acord: 

"Esperem preservar tants llocs de treball com puguem, però hem de respondre-hi ara i hem de respondre ràpidament als retards en el lliurament dels avions model 737 MAX de Boeing i a l'amenaça d'un Brexit sense acord a finals d'octubre."

 

L'anunci d'acomiadaments coincideix amb l'amenaça de vaga de part dels pilots, per reclamar millores laborals. El sindicat Balpa vota fins al 7 d'agost si finalment van a l'aturada. 

Entre les reivindicacions, una estructura salarial justa, la baixa per maternitat o les pensions.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut