Bangkok

El cap de la junta militar de Tailàndia és investit primer ministre del país

El general Prayuth Chan-ocha ha rebut aquest dilluns l'ordre reial que el nomena formalment nou cap de govern

RedaccióActualitzat

El cap de la junta militar de Tailàndia, el general Prayuth Chan-ocha, ha rebut aquest dilluns l'ordre reial que el nomena formalment nou primer ministre del país, càrrec pel qual va ser escollit per un Parlament triat a dit per la mateixa junta. D'aquesta manera, tres mesos després del cop d'estat del maig, Prayuth rep l'aval del rei.

El monarca no ha acudit a la cerimònia a causa de la seva edat avançada, però un enorme retrat seu ha presidit l'acte. La investidura s'ha fixat per les 10.39 del matí, la qual cosa suggereix que el nou primer ministre podria haver comptat amb el consell d'astròlegs per fixar un horari amb bons auguris.

En el seu discurs, el nou president del govern ha assegurat que el país està immers en un procés democràtic del qual "ningú pot quedar al marge". Tot i això, el govern de Prayuth manté la llei marcial, els interrogatoris arbitraris, la censura i la persecució de l'oposició. A Tailàndia, la destinació asiàtica més triada pels catalans, feia més de mig segle que un general no ocupava el càrrec de primer ministre.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut