Anni Manukyan ha conegut el seu fill amb sis setmanes de vida
Los Angeles

El caos d'una clínica reproductiva barreja embrions de tres famílies als EUA

A una dona de Nova York, li inseminen per error dos òvuls de dues mares diferents i ha de tornar els nadons a les famílies biològiques

Actualitzat

El cas s'ha fet públic quan una parella de Califòrnia ha denunciat la clínica reproductiva CHA de Los Angeles. El centre va equivocar-se i el seu fill va néixer del ventre d'una altra mare, a Nova York. La història és, però, molt més enrevessada.

La parella denunciant, Anni i Ashot Manukyan, han conegut al seu nadó quan tenia sis setmanes de vida, després que la clínica els telefonés i els demanés fer-los una prova d'ADN per comprovar que un bebè nascut a Nova York era el seu. I ho era. Havia estat gestat per una dona coreana que va parir dos nens, però cap amb trets asiàtics.

Això va destapar els errors i va conduir a identificar l'Anni Manukyan a Califòrnia, a qui van entregar el seu bebè al vestíbul d'un hotel després d'una batalla legal.

La família Manukyan amb el seu advocat

 

Anni Manukyan havia estat també inseminada, amb un embrió d'una altra parella, també clienta de la clínica. Però l'embaràs no va prosperar. Ara saben que li van inseminar un embrió que no era el seu. Assegura que han passat un infern:

"La clínica em va robar poder tenir el meu fill, poder estar amb ell en els primers moments de la seva vida, donar-li el pit, fer el pell a pell amb ell, ser una mare per a ell."


El seu marit, Ashot Manukyan, assegura que mai es recuperaran:

"La Clínica CHA ha fet passar tres famílies per un infern vivent. Les nostres vides no seran mai les mateixes. Vam lluitar per tenir el nostre bebè i ara lluitarem per assegurar-nos que no torni a passar mai més."

 

L'advocat Adam Wolf considera el cas una tragèdia per a les tres famílies involucrades

 

El seu advocat, Adam Wolf, assegura que la clínica encara no ha donat cap explicació dels errors. Wolf considera que el cas és una de les "pitjors tragèdies" conegudes en centres de fertilitat:

"Anni i Ashot estan en la pitjor posició imaginable. Els seus embrions van anar a parar a una estranya i van col·locar els embrions d'una estranya a l'Anni. La parella està abatuda perquè no han pogut donar a llum al seu fill."

 

Fecundació in vitro en una clínica reproductiva


La fecundació in vitro és el principal mètode de les tecnologies de reproducció assistida. S'extrauen els òvuls de la dona, es fecunden al laboratori i es fa la transferència dels embrions fecundats a l'úter de la dona.


Un drama per a, almenys, tres famílies

La dona coreana de Nova York a qui van implantar els embrions equivocats va gestar els dos nadons i va donar a llum al març. Les seves sospites havien començat en el moment de saber que gestava dos nens, perquè els havien informat anteriorment que els dos embrions viables que els implantarien eren femenins.

En néixer l'alarma es va disparar del tot perquè no només eren nens, sinó que cap tenia característiques de la seva raça. Després de confirmar-se l'error amb un examen genèric i d'un litigi, la parella ha hagut de cedir la custòdia i entregar els dos nadons a les seves famílies biològiques. Els dos nens eren de dues mares distintes.

Reproducció assistida en un laboratori

 

 

La parella, que no ha volgut fer públic els seus noms, busca ara on són els dos embrions femenins que li haurien hagut d'implantar. La família, que esperava tenir dues bessones, assegura que es va gastar més de 100.000 dòlars en la fertilització in vitro.

També han denunciat la clínica, gestionada pels metges Joshua Berger i Simon Hong, acusats d'error professional, negligència, incompliment de contracte i publicitat enganyosa. La família reclama els diners gastats, les despeses mèdiques futures, els salaris perduts i danys punitius.

"Tenim lesions emocionals importants i permanents de les quals mai ens recuperarem."

 

Seu de la clínica CHA a Los Angeles

 

La tercera família afectada, els pares biològics del segon nen que va parir la dona coreana, no ha volgut identificar-se públicament però també ha reclamat la custòdia del seu fill i l'han "recuperat".

La Clínica CHA Fertility Center té seu a Los Angeles i a Corea del Sud, però treballa a 22 països. En la seva web asseguren haver "realitzat els somnis de desenes de milers de famílies".

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut