El candidat de centreesquerra, Solís, desafia l'oficialista Araya.
El candidat de centreesquerra, Solís, desafia l'oficialista Araya. (Foto: Reuters)
San José

El candidat de centreesquerra pren avantatge en la primera volta de les eleccions de Costa Rica

A Costa Rica hi ha hagut sorpreses en les eleccions d'aquest diumenge. El candidat de centreesquerra, Luis Guillermo Solís, del Partit Acció Ciutadana (PAC), ha superat per molt poc el candidat conservador oficialista, Johnny Araya Monge, del Partit Alliberament Nacional (PLN), una formació que ha estat criticada amb molta duresa. Els dos candidats es tornaran a enfrontar en una segona volta.

RedaccióActualitzat

Les previsions no s'han complert, de moment, en les eleccions de Costa Rica. Les enquestes donaven la victòria al canditat del partit del govern, Johnny Araya, però el cap de llista de centreesquerra, Luis Guillermo Solís, ha aconseguit avantatjar-lo lleugerament en les urnes. Cap d'ells supera el 40% i, per tant, s'haurà de recórrer a una segona volta.

Durant dècades, el poder en aquest país se l'han repartit els candidats dels dos partits majoritaris: el liberal i el conservador. En aquests comicis, els casos de corrupció en què ha estat implicat últimament l'actual govern conservador podrien acabar inclinant la balança a favor del candidat de centreesquerra. Costa Rica no té exèrcit des del 1948 i es considera un model de democràcia a l'Amèrica Llatina.

 

 

 

Anar al contingut