Barcelona

El canal Segarra-Garrigues haurà de sacrificar la zona de regadiu per protegir les aus estepàries

Els regants del Segarra-Garrigues assumeixen que hauran de sacrificar superfície de regadiu per protegir els ocells esteparis de la zona. Aquest divendres han mantingut una trobada amb el president de la Generalitat, José Montilla, que els ha advertit del risc de vulnerar les ordres de la Unió Europea sobre preservació de la fauna. Tot i això, els regants reclamen reduir la superfície afectada i plantegen crear "santuaris de les aus", sense reg.

Actualitzat
El canal Segarra-Garriques serà viable tot i que haurà de reduir les zones de regadiu per protegir els ocells esteparis. La construcció del canal està pendent d'una sentència de la Unió Europea (UE) que vol ampliar en 20.000 hectàrees més les 26.000 ja existents de zona especial de protecció d'aus (ZEPA). El president dels regants, Josep París, demana comprensió als pagesos i assegura que "no podem obviar que hi ha dues sentències de Brussel·les i que s'han de complir".

Per la seva banda, els regants volen reduir el nombre de 20.000 hectàrees de conreu que perillen i plantegen uns "santuaris de les aus", sense reg, a canvi de compensacions als propietaris.
Anar al contingut