Madrid

El canal de notícies CNN+ deixarà d'emetre a partir del 31 de desembre

La cadena d'informació contínua CNN+ deixarà d'emetre a partir del 31 de desembre. Tots els treballadors de l'àrea d'informatius, integrats en la Companyia Independent de Notícies de Televisió (CINTV), de Sogecable, passaran a dependre de l'agència Atlas, de Telecinco, segons ha informat el mateix director dels serveis informatius de Cuatro i de CNN+, Juan Pedro Valentín, als seus treballadors. El contracte amb CNN-EUA expira el 31 de desembre i la direcció de la cadena ha garantit l'emissió fins aquest dia. Tot i el tancament de CNN+, Prisa TV prepararà un canal d'actualitat amb vocació global.

Actualitzat
D'acord amb el que va pactar amb Telecinco, Prisa TV aporta a la cadena de Fuencarral la seva llicència de televisió en obert, que inclou els quatre canals del múltiplex del qual és titular, però es reservava l'opció de llogar un dels vuit canals  de TDT resultants de la fusió, amb la finalitat exclusiva de desenvolupar un canal de notícies. El comunicat afegeix que "a punt de culminar el procés, Prisa TV ha fet saber a Telecinco, dins el termini convingut, que no exercirà l'opció de lloguer d'aquest canal".

Nou canal d'actualitat

Segons Prisa, "analitzades les circumstàncies del mercat de la televisió en obert i les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies, Prisa TV prepararà un canal d'actualitat amb vocació global, distribuït en la plataforma del grup i altres xarxes digitals, i que donarà suport a les seves marques de referència, en una estratègia destinada a reforçar la seva presència informativa en el mercat global de l'espanyol i el portuguès".

Prisa va llançar CNN el 27 de gener del 1999 com un canal "tot notícies" a Digital+, després d'un acord amb la companyia nord-americana Turner Broadcasting-Grup Time Warner, propietària de la cadena d'informació contínua CNN. El canal saltaria a l'obert amb l'arribada de la TDT.
Anar al contingut