MUNDIAL COREA I JAPÓ

El Camerun empata a un contra Irlanda, i Dinamarca guanya un a dos l'Uruguai

Pels partits que s'han jugat fins ara, aquest pot ser el Mundial de la igualtat, ja que fins ara hi ha hagut dues victòries mínimes i un empat. Aquest matí, Irlanda i el Camerun han empatat a un i ha tornat a quedar clar que els equips africans ja tenen un alt nivell competitiu, i que ha passat a la història l'època en què només eren uns comparses. Els francesos ho van viure ahir a la seva pròpia pell, amb la derrota amb el Senegal, i ara no poden ensopegar més, després que, aquest matí, Dinamarca s'ha imposat a l'Uruguai per 2 a 1. Danesos i senegalesos dominen, de moment, aquest grup. En l'últim partit de la jornada, Alemanya ha derrotat còmodament l'Aràbia Saudita per 8 a 0, el primer resultat clar i lògic d'aquest Mundial. El jugador alemany Klose, que ha fet tres dels vuit gols, ja és el màxim golejador del Mundial.

IRLANDA, 1 - CAMERUN, 1 El davanter camerunès del Mallorca Samuel Eto'o ha estat un dels protagonistes del partit contra Irlanda. Primer, ha disposat d'una clara ocasió, en què no ha pogut superar el porter Given. I, en el minut 39, ha fet la jugada de l'1 a 0, obra de Patrick Mboma. Irlanda ha reaccionat després del descans. Un xut de Holland, des de fora de l'àrea, ha significat l'1 a 1 definitiu, en el primer partit del grup E. URUGUAI, 1 - DINAMARCA, 2 Jon Dahl Tomasson ha situat Dinamarca com a líder del grup A, empatada amb el Senegal. El davanter danès, per qui es va interessar el Barça, però que, finalment, jugarà en el Milan, ha marcat els dos gols contra l'Uruguai. L'1 a 0, després d'una centrada de Gronkjaer, en l'últim minut de la primera part. Poc després de començar el segon temps, els uruguaians han empatat amb un gran gol per l'escaire de Darío Rodríguez. El lateral esquerre del Peñarol de Montevideo ha fet un xut de volea imparable. Però Dinamarca no s'ha enfonsat, ha seguit controlant el joc i, 8 minuts abans del final, ha marcat el gol de la victòria. Un altre cop, de Tomasson, aquesta vegada amb el cap. L'Uruguai i l'actual campiona del món, França, tanquen el grup A sense puntuar. ALEMANYA, 8 - ARÀBIA SAUDITA, 0 En l'últim partit de la jornada no hi ha hagut sorpreses. S'ha trencat la igualtat que fins ara regnava amb el primer resultat clar i lògic d'aquest Mundial. La selecció alemanya ha golejat l'Aràbia Saudita per 8 gols a 0. Els primers quatre gols han arribat en la primera part. Klose ha estat l'encarregat d'inaugurar el marcador, amb una rematada de cap, en el minut 19. I només tres minuts més tard, el mateix Miroslav Klose s'encarregava de fer el segon. El tercer gol del conjunt alemany arribaria en una rematada de cap de Ballack, que complicava molt la remuntada del conjunt àrab, però encara es complicaria més, ja que, complerts els primers 45 minuts, Jancker aconseguiria fer el quart del conjunt de Rudi Voeller. En el minut 68, Klose marcava el seu tercer gol, que ja el converteix en màxim golejador del Mundial. Dos minuts després, arribaria el sisè, obra de Linke. Bierhoff, en el minut 83, aconseguia el setè i Schneider, ja en el minut 90, feia el vuitè i últim gol. Aquesta és tota una fita esportiva i històrica: no hi havia una golejada tan gran des del Mundial d'Espanya del 82.