Futbol

El Camerun d'Eto'o i Kameni, a l'assalt de la Copa Àfrica que comença a Ghana

Egipte és la vigent campiona i també la selecció que més vegades ha guanyat la Copa d'Àfrica. A Ghana li tocarà defensar un trofeu que ha aixecat en cinc ocasions. Precisament, els amfitrions són uns dels grans candidats a agafar-li el relleu. Les estrelles negres ja van oferir una molt bona imatge al Mundial d'Alemanya i ara, a més, comptaran amb el reforç del migcampista del Chelsea Michael Essien, absent per lesió en l'última Copa del Món. La Costa d'Ivori, que ha recuperat a última hora Didier Drogba, la potència emergent.

Actualitzat

Ghana va ser el representant africà al mundial en detriment del Camerun, un país que encara no ha assimilat aquell fracàs i que espera refer-se'n en aquesta Copa d'Àfrica. Ghana debuta aquest diumenge en el partit inaugural del torneig davant Guinea. Els "lleons indomables", per la seva banda, tindran el seu referent ofensiu en el blaugrana Samuel Eto'o i confien la seguretat de la porteria a l'espanyolista Carlos Kameni, el sisè porter menys golejat de la lliga espanyola.

Drogba, recuperat

No s'ha de descartar en la lluita pel títol la Costa d'Ivori, els actuals subcampions, tot i que la seva gran estrella, el davanter del Chelsea Didier Drogba, la van operar fa tot just un mes. La línia atacant dels ivorians, amb el company de Drogba al Chelsea, Salomon Kalou i el sevillista Arouna Koné, fa por. El barcelonista Touré Yaya tindrà un paper important.

Mali, amb un mig del camp poderós (el sevillista Seydou Kéita, el madridista Diarrá i Sissoko, del Liverpool), pot ser una de les sorpreses, però sempre que el sevillista Kanouté mantingui la ratxa golejadora. S'haurà de tenir en compte també a la selecció de Nigèria, sempre perillosa amb jugadors com Kanú, Obi Mikel i Martins, uns homes ja consagrats en el futbol anglès, en què acostumen a exhibir el talent i la força física dels jugadors africans. La Lliga francesa, però, és la més perjudicada per la disputa del torneig, ja que perd un total de 44 jugadors.

Anar al contingut