El calendari del curs que ve ja està publicat al DOGC

El calendari escolar del curs 2021-22: del 13 de setembre al 22 de juny

Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 7 de gener i les de Setmana Santa, de l'11 al 18 d'abril

Actualitzat

El curs escolar 2021-2022 començarà el dilluns 13 de setembre i s'acabarà el dimecres 22 de juny del 2022 per als ensenyaments obligatoris d'infantil, primària, ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i els ensenyaments de règim especial, tot i que aquest últims acabaran d'acord amb la seva programació acadèmica.

Aquestes són les dates principals del calendari escolar que, aquest dimecres, el Departament d'Educació ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

L'excepció són els alumnes dels cicles formatius de grau superior, que començaran uns dies més tard, el 20 de setembre, i les escoles oficials d'idiomes, que ho faran el 27 de setembre.

 

 

 

Vacances i festius

Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 7 de gener i, per tant, el segon trimestre començarà el dilluns 10 de gener. Les vacances de Setmana Santa estan previstes de l'11 al 18 d'abril del 2022 i les classes es reprendran el dimarts 19 d'abril.

A banda dels dies festius del calendari, els centres disposaran de 3 dies de lliure disposició, que han de distribuir equitativament entre els tres trimestres i que no poden coincidir amb els dies d'inici i final de les classes.

També s'estableixen les dates de les avaluacions extraordinàries de l'educació secundària obligatòria, entre el 17 i el 22 de juny, després de l'avaluació final ordinària. Les activitats d'avaluació dels alumnes del segon curs de batxillerat i del darrer curs dels cicles formatius de grau superior s'han de programar a cada centre segons les necessitats d'inscripció a l'accés dels estudis universitaris.

 

 

Horaris

Es manté l'horari a l'educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat. A infantil i primària l'horari s'ha de fer d'acord amb el consell escolar del centre, entre les 8.30 i les 18 hores, amb 5 hores lectives en dos períodes separats per un descans al migdia, i no pot acabar abans de les 16 hores. Si no hi ha consens, l'horari marc a infantil i primària serà de 9 a 12.30 hores i de 15 a 16.30 hores.

A la secundària, l'horari s'estableix ente les 8 i les 18 hores, i no hi pot haver més de tres tardes lliures setmanals per a cada alumne. Si en un dia es programen 7 hores lectives, s'ha d'incloure una pausa al migdia suficient per dinar a l'escola o a casa, i també caldrà respectar almenys mitja hora d'esbarjo cada tres hores.

Pel que fa al pla pilot de jornada continuada a primària, que es du a terme en 25 escoles d'arreu de Catalunya, es prorroga de cara al curs que ve.

 

El calendari publicat ha estat prèviament aprovat pel ple del Consell Escolar de Catalunya, on hi ha representats tots els sectors de la comunitat educativa.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut