Madrid

El calendari del Senat per aprovar el 155 divendres 27-O

RedaccióActualitzat

Després de la compareixença de Mariano Rajoy, i amb prop de dues hores de retard, s'ha reunit la mesa del Senat, que és qui ha d'establir el calendari i els passos a seguir a partir d'ara per aprovar el 155.

Aquest matí la mesa del Senat ha aprovat el primer pas per majoria de 6 a 1. Els 6 vots a favor han estat per part del PP i PSOE, i el vot en contra ha estat per part del PNB.

El calendari que queda és el següent: dimarts es constituirà una comissió entre els membres de la comissió de les comunitats autònomes i de la comissió constitucional.

Dijous el Senat es reunirà de nou, i divendres hi haurà el ple per aprovar definitivament el 155.

Ho explicava el vicepresident del Senat, Pedro María Sanz Alonso:

"La reunió de la comissió pel debat i votació de la proposta que faci amb el requeriment serà el dijous 26, a les 5 de la tarda, i el ple començarà a les 10 del matí del pròxim divendres".

 

 

Els senadors José Montilla, que va ser president de la Generalitat de Catalunya; Joan Lerma, que va ser president de la Generalitat Valenciana, i Francesc Antich, que va ser president autonòmic a les Balears, hauran de decidir també si estan a favor de l'aplicació del 155.

Anar al contingut