Forn, Romeva, Turull i Rull als afores del Suprem (EFE)
Forn, Romeva, Turull i Rull als afores del Suprem (EFE)

El calendari del judici al procés: inici al gener i possible sentència al juny

RedaccióActualitzat

Un cop tancada la instrucció i després que la fiscalia i les acusacions hagin tancat l'escrit de conclusions provisionals, el judici del procés ha començar a caminar.

Les defenses dels acusats tenen ara 15 dies per presentar els escrits de qualificació i rebatre el relat dels fets que fan la fiscalia i la resta d'acusacions. Abans, podrien presentar les anomenades qüestions prèvies i, previsiblement, podrien tornar a proposar que sigui el Tribunal Superior de Catalunya qui s'encarregui del judici, i no el Suprem.

 

 

Serà a mitjans de desembre quan el Suprem es pronunciarà sobre les qüestions prèvies, després de fer-se una vista amb advocats de defensa i acusacions.

 

 

El judici oral començarà a mitjans de gener i podria allargar-se entre dos i tres mesos segons el nombre de testimonis, i de com s'organitzin les sessions --dies i horaris.

 

 

A finals de març arribaria el moment de les conclusions finals, amb el manteniment o no --per part de la fiscalia-- de la qualificació dels delictes i la petició de penes. I final del judici.

La sentència podria saber-se al juny, un cop passades les eleccions municipals i europees.

 

 

Acabada la causa al Suprem, seria el torn del judici contra la cúpula policial del procés, amb Josep Lluís Trapero i altres comandaments d'Interior, que porta l'Audiència Nacional.

ARXIVAT A:
Judici procésRebel·lióProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut