Edifici del Tribunal Constitucional (ACN)
Edifici del Tribunal Constitucional (ACN)
Madrid

El compte enrere de la investidura no està en marxa: el TC rebutja la petició del PSC

Els socialistes catalans van demanar-ho amb un recurs d'empara perquè es fixés una data límit

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha rebutjat aquest dimarts la petició del PSC de posar en marxa el rellotge de la legislatura.

El PSC ho havia demanat fa just una setmana amb un recurs d'empara, amb l'objectiu que comencin a córrer els terminis per a la investidura del candidat a la presidència de la Generalitat.

En el recurs, els socialistes catalans demanaven al TC que anul·lés la decisió de suspendre el ple, i que fixés una data límit per fer el debat d'investidura.

El ple del TC ho ha rebutjat perquè ningú no ha recorregut contra la decisió de l'ajornament presa pel president del Parlament, Roger Torrent:

 


Mesures cautelars

És el segon recurs d'empara del PSC que rebutja el TC en el mateix sentit. De fet, el que el TC ha rebutjat és adoptar mesures cautelars que obliguin a suspendre l'ajornament.

La qüestió de fons queda pendent de resolució, quan el TC decideixi sobre la denúncia que el PSC va fer per la presumpta vulneració dels seus drets polítics degut a aquest ajornament.

En últim terme, el que demanava el PSC és que es posi definitivament en marxa el rellotge dels dos mesos de termini màxim per escollir president de la Generalitat. Torrent podrà obrir una nova ronda de contactes sense la pressió afegida del calendari.

 

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraEleccions 21D
Anar al contingut