Barcelona

El CAC desestima les denúncies contra l'anunci de les seleccions catalanes

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha desestimat les denúncies presentades pel PP i Ciutadans-Partit de la Ciutadania en relació amb l'emissió de l'anunci de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. El CAC no ha trobat que calgués retirar l'anunci ni pel protagonisme que hi adquireixen els menors d'edat ni pels seus continguts polítics, els dos punts en què els crítics havien mostrat una discrepància més visceral. El conseller Fernando Rodríguez Madero, nomenat a proposta del PP, ha votat en contra de l'acord.

Actualitzat

Tant PP com Ciutadans havien denunciat la possible emissió de l'anunci ja que creien que el seu contingut és essencialment polític i que, per tant, vulnerava la llei de l'audiovisual. A més, també es queixaven que els protagonistes de l'anunci fossin nens petits.

Tot i que el CAC creu que "la utilització de menors per tal d'escenificar conflictes o confrontacions pròpies del món adult és particularment poc aconsellable", ha resolt que l'anunci no vulnera el règim jurídic aplicable a la difusió de continguts publicitaris a través de mitjans audiovisuals.

Pel que fa al contingut polític de l'anunci, el Consell de l'Audiovisual defensa que cal acceptar que en campanyes publicitàries d'entitats "que centren la seva activitat en àmbits diversos de la vida social, econòmica, cultural, o també esportiva" no hi hagi uns "criteris clars" sobre quins són els límits per determinar que una idea és essencialment política.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut