Els continguts, que són accessibles en obert, es troben a YouTube, Dailymotion, fòrums, pàgines web i blogs
 Els continguts, que són accessibles en obert, es troben a YouTube, Dailymotion, fòrums, pàgines web i blogs

El CAC denuncia a fiscalia 33 continguts d'Internet que promouen l'homofòbia

El Consell de l'Audiovisual ha informat que els continguts analitzats utilitzen expressions "denigrants i ofensives" contra el col·lectiu LGBTI

RedaccióActualitzat

El CAC ha denunciat davant la Fiscalia 33 continguts d'internet que promouen l'homofòbia. Els continguts, que són accessibles en obert, es troben a YouTube, Dailymotion, fòrums, pàgines web i blogs

El Consell ha informat que els continguts analitzats utilitzen expressions "denigrants i ofensives" contra el col·lectiu LGBTI, qualifiquen l'homosexualitat com una "malaltia" i un "desequilibri mental". Hi ha fortes amenaces de violència contra el col·lectiu. 

En concret, hi ha 26 vídeos de YouTube, 1 vídeo de Dailymotion, 2 fòrums, 2 pàgines web i 2 blogs. Els vídeos han tingut 1.406.491 visualitzacions i han generat uns 5.000 comentaris.

 

El CAC ha requerit a les empreses proveïdores d'aquest tipus de contingut que retirin de manera immediata els continguts. 

El Consell també enviat l'informe als Mossos d'Esquadra, al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Genneralitat, al Col·legi de Periodistes de Catalunya o al Consell Nacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals, per exemple.

Al setembre, el CAC ja va alertar de 18 pàgines que promovien la pedofília.

Anar al contingut