Plaça Major d'Alcanar (Flickr)
Plaça Major d'Alcanar (Flickr)

El brot que no ho va ser del tot: 33 joves aïllats per una festa a Alcanar donen negatiu

De les 34 persones que haurien estat en contacte amb tres joves en un dinar d'amics a finals de juny, tots, menys un, han donat negatiu a les proves PCR

RedaccióActualitzat

Brot sota control. A Alcanar, de les 34 persones que haurien estat en contacte amb tres joves en un dinar d'amics a finals de juny, tots, menys un, han donat negatiu a les proves PCR. No ha calgut hospitalitzar ningú i els quatre positius continuen confinats a casa.

L'alarma va saltar el 7 de juliol. Llavors la notícia era que hi havia tres positius de Covid-19 i 34 persones en seguiment per una festa d'aniversari en un domicili particular el 27 de juny. El Departament de Salut va declarar el brot després que un jove de Barcelona, un estudiant d'Alcanar amb qui havia estat en contacte i un altre noi del poble haguessin donat positiu. Llavors, Salut va assegurar que durant el dinar no es van prendre les mesures de seguretat adequades.

Ara, les dades demostren que no hi va haver un gran focus de contagi. Només un dels 34 joves ha donat positiu. L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha volgut defensar els joves:

"S'ha demostrat que els joves van actuar de forma correcta i conscient, seguint la normativa."

L'ajuntament ha celebrat la notícia, però també ha lamentat les repercussions negatives per a l'economia del municipi. L'alcalde assegura que hi ha hagut anul·lacions.

"Per al cap de setmana hi ha hagut anul·lacions, tant al sector gastronòmic com l'hoteler."

Roig ha volgut refermar que Alcanar "és un poble segur i responsable, com hem demostrat aquests mesos".


Onze positius al Baix Ebre

Al Baix Ebre, hi ha onze casos positius de Covid. Fins ara, les Terres de l'Ebre ha estat de les zones del país amb menys afectació pel coronavirus, tot i que els últims dies han pujat els casos:

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut