Londres

El "broker" que somiava "una altra recessió" admet que és un frau que només buscava atenció

Alessio Rastani és un frau. El suposat agent borsari que va fer la volta al món amb les seves declaracions sense escrúpols a la BBC ha admès que només volia cridar l'atenció. Rastani va provocar controvèrsia afirmant sense embuts que somiava "una altra recessió" i que la crisi era "un somni fet realitat per a qui vol fer diners". Les paraules del "broker" eren tan sorprenents que la BBC va haver de desmentir que fossin falses. Finalment, però, Rastani ha admès que és un xarlatà. Ha reconegut al diari "The Telegraph" que només buscava cridar l'atenció. Això sí, assegura que es creia cada paraula que va dir.

Actualitzat
Massa sorprenent per ser cert. L'escàndol d'Alessio Rastani, un suposat agent de borsa de la City de Londres, ha acabat en un no res. Ell mateix s'ha tret la careta al diari britànic "The Telegraph". Assegura: "No sóc un 'broker', sóc un xarlatà". Diu que "buscava cridar l'atenció".

La realitat de Rastani ha sortit a la llum després de les investigacions de la premsa britànica. La situació financera del suposat "broker" no es correspon amb la que s'esperaria d'algú que fa diners sense escrúpols en època de crisi. Rastani viu amb la seva parella en una casa hipotecada a nom d'ella. I el més curiós, té un negoci de parlar en públic que està en números vermells, segons publica "The Telegraph".

Les sospites del diari van aixecar la llebre i el mateix Rastani es va delatar: "buscava l'atenció. Per això vaig parlar. Per això vaig anar a la BBC. Inverteixo com una afició. No com un negoci. Sóc un xarlatà. Parlo molt. M'encanta la idea de parlar en públic".

El fals agent de borsa assegura que va ser la BBC qui es va apropar a ell. Hi va estar d'acord perquè és un "cercador d'atenció". Això sí, assegura que es creu punt per punt tot el que va dir.

Dubte resolt

Les declaracions de Rastani a la cadena britànica BBC van posar el món financer en estat de xoc i van provocar reaccions irades arreu del món. La cruesa de les seves paraules va generar molt dubtes fins al punt que la BBC va haver de sortir al pas dels rumors que especulaven que el "broker" era un frau o fins i tot un activista del grup "The Yes Men" en contra de les multinacionals.

La cadena britànica va emetre un comunicat en què assegurava que l'entrevista no era cap muntatge. "Rastani és un agent borsari independent i una veu més del ventall de persones amb les quals volem parlar de la crisi", diu el comunicat.

Una confessió sense escrúpols

"La crisi és un somni fet realitat per a qui vol fer diners". És només una de les perles que Rastani va deixar anar en poc més de tres minuts a la cadena BBC. El "broker" assegurava que la seva feina "és fer diners amb aquesta situació" i reconeixia que havia somiat en una recessió "tres anys".




Anar al contingut