El Brexit dur anunciat per Boris Johnson fa tremolar els mercats i enfonsa l'Íbex
Boris Johnson, de visita en una granja al País de Gal·les (Reuters)

El Brexit dur anunciat per Boris Johnson fa tremolar els mercats i enfonsa l'Ibex

La borsa espanyola ha baixat dels 9.000 punts per primera vegada des del febrer

Actualitzat

El  Brexit sense acord que Boris Johnson porta en la seva agenda comença a tenir efectes a les borses. Aquest dimarts, mentre prometia prosperitat als grangers del País de Gal·les, els mercats li portaven la contrària.

La lliura ha experimentat un espectacular retrocés respecte al dòlar i l'euro, i els analistes pronostiquen la pròxima paritat entre la divisa britànica i l'europea.

Recordem que en la seva primera compareixença al Parlament britànic, el nou primer ministre va reiterar la seva promesa de complir amb el Brexit, encara que fos sense acord, i va presentar un equips amb perfils euroescèptics durs.

El pitjor revés de l'any per a l'Ibex​

A més, Londres ha arrossegat avall també l'Ibex 35, que ha patit la caiguda més important de l'any: ha perdut gairebé un 2,5 per cent i ha baixat dels 9.000 punts per primera vegada des del febrer.

A més del Brexit, la borsa espanyola també s'ha vist afectada per l'enduriment de les posicions dels Estats Units en la guerra comercial que manté amb la Xina.

La baixada a la borsa espanyola ha estat generalitzada: tots els valors han tingut pèrdues. Les entitats financeres i les companyies amb negocis a Londres han estat les principals afectades.

ARXIVAT A:
BrexitBoris Johnson
Anar al contingut