Londres

El Brent bat un nou rècord i arriba als 75,45 dòlars a causa de la tensió al Pròxim Orient

El barril de cru Brent, de referència a Europa, ha assolit aquest dijous un nou màxim històric en arribar a pagar-se a 75,45 dòlars en el mercat de futurs de Londres, a causa de la crisi nuclear de l'Iran i a les previsions d'una forta demanda mundial. D'aquesta manera, el preu del Brent ha arribat a incrementar-se 1,06 dòlars respecte al tancament de la sessió anterior, tot i que posteriorment s'ha anat moderant.

Actualitzat

Amb aquesta alça, el cru del mar del Nord ha pulveritzat la seva anterior marca, els 75,09 dòlars per barril que van registrar-se el passat dia 7 com a conseqüència de la crisi iraniana i les proves amb míssils realitzades per Corea del Nord. Segons els experts, aquesta nova escalada respon al fracàs de les negociacions entre l'Iran (quart productor mundial de petroli) i la Unió Europea, que podria remetre altre cop el conflicte al Consell de Seguretat de l'ONU.

Un altre factor que ha impulsat aquesta pujada són les previsions de l'Agència Internacional de l'Energia (IEA), que dimecres va vaticinar que els preus del cru augmentaran en els propers any més ràpidament que en l'última dècada. El descens de les reserves dels Estats Units i el conflicte entre Israel i el Líban també han contribuït a la inestabilitat dels mercats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut