"El bosc", una pel·lícula fantàstica

Basada en un relat d'Albert Sánchez Piñol

Actualitzat
Divendres, 13 de maig, passada la mitjanit, TV3 emetrà "El bosc", d'Óscar Aibar. La trama de la pel·lícula és una adaptació d'un relat breu inclòs en el llibre "Les edats d'or", d'Albert Sánchez Piñol, que van escriure juntament Albert Sánchez Piñol i Óscar Aibar, director i guionista de la pel·lícula.
 
La història, que transcorre al Matarranya (a la Franja de Ponent), recull dos dels elements troncals que configuren l'univers de Sánchez Piñol: la lluita del que és natural (el caos i el que és fantàstic) contra el que és humà (la civilització i el que és racional) i la por ancestral al monstre (el desconegut i el que és diferent). La fusió del costumisme rural amb l'element fantàstic ha fet que s'hagi batejat mig de broma com a film "agrofantàstic", una barreja no gaire freqüent.
 
Hi ha unes llums misterioses que apareixen al bosc, al costat d'un mas aïllat, i corre la llegenda que et transporten a altres mons i dimensions. Aquest és el bosc que dóna títol a la pel·lícula, i tot el que passa al seu voltant afegirà una capa fantàstica a l'època de la Guerra Civil en què s'ambienta el relat. L'epicentre de la pel·lícula és el matrimoni format pel Ramon (Àlex Brendemühl) i la Dora (Maria Molins), que va guanyar el Premi Gaudí com a millor protagonista femenina per aquesta pel·lícula el 2013.
 
Amor, lluita, supervivència en temps difícils i, sobretot, el secret que amaguen les llums del bosc. Aquestes són les claus d'una pel·lícula única, diferent i fins i tot màgica. "El bosc" és una producció de Fausto Produccions i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de TVE, l'ICEC, l'ICAA i l'Ajuntament d'Arnes.
 
Sinopsi:
Una família del Matarranya (al Baix Aragó) amaga un secret ancestral: a prop de la masia on viuen apareixen unes llums misterioses, una fulgor sobrenatural que es fa visible dues nits l'any entre la mala herba d'un bosc estrany. Segons la tradició familiar, les llums són una porta cap a un altre món, d'on ningú torna després de d'anar-hi.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Director: Óscar Aibar
Guió: Albert Sánchez Piñol, basat en el conte curt homònim del mateix autor
Producció executiva: Ramon Vidal
Producció delegada TVC: Oriol Sala-Patau
Intèrprets: Maria Molins, Àlex Brendemühl, Pere Ponce, Tom Sizemore i Josep M. Domènech, entre d'altres
Director de fotografia: Mario Montero
Música original: Albert García Demestres
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut