Barcelona

El bomber supervivent del foc d'Horta de Sant Joan reclama que tothom aprengui d'aquells fets

L'únic membre de l'equip que va sobreviure ho ha dit a TV3 en una entrevista al programa "Els matins"

RedaccióActualitzat

El 20 de juliol del 2009, un incendi a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, va acabar amb la vida de cinc bombers. Al cap de cinc anys, l'únic bomber que va sobreviure d'aquell equip explica com va viure la tragèdia. Josep Pallàs va tenir cremades al 90% del seu cos. Aquest dimarts, al programa de TV3 "Sense ficció", un documental de Josep Maria Flores recorda els fets, n'explica els detalls i reflexiona al voltant de què va passar i quines conseqüències va tenir.

Aquest dilluns, aquest bomber, Josep Pallàs, ha parlat a "Els matins" de TV3, on ha subratllat que cal examinar com es van fer les coses en aquell moment: "S'ha d'anar a buscar el que és responsabilitat. Des del primer a l'últim bomber del cos de la nostra terra, els polítics, els mitjans de comunicació, totes les persones que formen part de la societat, crec que hem d'assumir part de la responsabilitat que ens pertoca per intentar que no passin mai més situacions com aquella."

Durant aquesta entrevista, el bomber fa aquesta reflexió: "El foc, per si mateix, no és res dolent. Els incendis són la conseqüència d'aquesta mala gestió que hi ha hagut durant els últims 30 anys en campanyes de foc zero i gairebé criminalitzant el foc com un element que no fos de la natura".

El programa "Sense ficció" de demà dimarts, titulat:"El gran silenci, Horta de Sant Joan", dóna la veu, per primera vegada en un treball televisiu, als bombers que van treballar a contrarellotge per controlar l'incendi. d'Horta de Sant Joan del 2009. A més de parlar amb Josep Pallàs, també es recull l'opinió del cap dels GRAF, Marc Castellnou.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut