Madrid

El BOE publica el nomenament de Pedro Sánchez i el cessament de Rajoy

També s'hi publiquen els cessaments de l'executiu de Mariano Rajoy

RedaccióActualitzat

El "Butlletí Oficial de l'Estat" (BOE) ha publicat aquest dissabte el reial decret, signat pel rei Felip VI, que nomena Pedro Sánchez nou president del govern espanyol.

Paral·lelament, també es publica el cessament de Mariano Rajoy i de tot el seu gabinet després de prosperar la moció de censura que es va dur a terme al Congrés els dies 31 de maig i 1 de juny.

 

Pedro Sánchez pren possessió del càrrec aquest dissabte davant el rei Felip VI a La Zarzuela. El nou president espanyol assumirà el càrrec amb la tradicional jura o promesa de complir i fer complir la Constitució amb un exemplar de la Carta Magna.

Segons fonts socialistes, divendres Pedro Sánchez ja va mantenir una primera conversa amb el monarca. Felip VI havia rebut prèviament a La Zarzuela la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que li va comunicar oficialment el resultat de la moció de censura i la investidura automàtica de Sánchez per part de les Corts.

Fonts de l'entorn del president espanyol han apuntat que el traspàs de poders es farà ràpid. Els nous ministres podrien ser nomenats en qüestió d'hores i prendre possessió dilluns de la setmana que ve, per permetre que facin l'intercanvi de carteres i que es pugui fer amb normalitat un primer Consell de Ministres divendres.

El BOE també ha publicat el cessament de tots els ministres del govern de Mariano Rajoy, començant pel de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Sánchez haurà de signar el decret d'estructura del govern, és a dir, la composició dels ministeris que després ocuparan les persones que designi. Fonts de l'executiu sortint han assegurat que facilitaran que el relleu es pugui fer amb celeritat.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezMariano RajoyPSOEMoció de censuraPP
Anar al contingut