El BOE ja publica el decret del govern espanyol per facilitar el trasllat d'empreses

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres va aprovar aquest divendres agilitzar els tràmits perquè les empreses puguin canviar els domicilis socials sense passar per junta d'accionistes. 24 hores després ja ha sortit publicat al BOE.

És el reial decret de mesures urgents per a la mobilitat d'operadors econòmics i ja està en vigor. Amb aquest decret, fet a mida, totes les empreses que decideixin reubicar-se en una altra ciutat espanyola no hauran de fer gaire tràmits.

En el nou redactat del decret es diu expressament que s'ha modificat per atendre l'increment de moviments societaris i de trasllat de domicilis socials que en el moment actual poden venir motivades per "especials circumstàncies".

Des del 2015, una reforma de la llei de societats permet canviar molt ràpidament de seu social. El Banc Sabadell ja va adaptar-se a la normativa, però CaixaBank no, i encara necessita el vistiplau de la junta d'accionistes. El nou decret del govern espanyol els estalvia el tràmit, i, per tant, la decisió de moure la seu social recau exclusivament en mans del consell d'administració que es va reunir divendres

El trasllat de la seu social és un moviment que no afecta el dia a dia de l'entitat: ni les sucursals, ni els treballadors, ni els clients. I Junqueras creu que és un moviment reversible.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut