El bitllet senzill dels busos de Barcelona ja es pot pagar amb targeta bancària
El nou bitllet ja es pot adquirir a totes les línies regulars de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB)

El bitllet senzill dels busos de Barcelona ja es pot pagar amb targeta bancària

El sistema, apte també per a telèfons i rellotges intel·ligents, vol facilitar l'accés a usuaris esporàdics

RedaccióActualitzat

Els usuaris dels busos de Barcelona trobaran una nova eina per pagar els bitllets: un lector de targetes bancàries al costat del conductor, just a l'entrada del vehicle. A partir d'ara, el bitllet senzill ja es pot pagar amb targeta als 1.070 vehicles de la flota que circulen per la capital catalana.

El sistema permet pagar amb targetes contactless de dèbit i de crèdit de les principals entitats així com els dispositius mòbils en què puguin estar integrades, com ara telèfons i rellotges intel·ligents.

Segons TMB, Barcelona es converteix així en la primera ciutat de l'Estat on el bitllet senzill de bus es paga amb targeta bancària com a alternativa a l'efectiu a tota la xarxa de bus. L'objectiu és facilitar l'accés dels usuaris esporàdics al transport públic, evitar contactes i agilitzar el servei.

És sistema completament digital. És a dir que l'usuari no rebrà cap bitllet físic. En cas que s'hagi de demostrar que s'ha comprat, caldrà mostrar els quatre darrers dígits de la targeta de pagament utilitzada.

El nou sistema de pagament es va anunciar a l'estiu del 2020 i se'n va fer una prova pilot la primavera passada, a les línies V3 i 46. Complementa el pagament amb mòbil, que ja és possible des del juny del 2020. Arran de la pandèmia, el pagament en metàl·lic a bord dels vehicles es va prohibir i es va implantar el sistema per pagar a través de la TMB App.

 

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut