Un autobús de la Nova Xarxa de Bus de TMB

El bitllet senzill de bus de TMB es podrà pagar amb targeta a bord a partir del 2021

La primavera de l'any vinent es faran les proves pilot i al setembre el sistema estarà operatiu a tota la flota d'autobusos

Els passatgers del miler d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) podran pagar el bitllet senzill a bord amb targeta bancària a partir del 2021, segons han informat l'empresa pública i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) .

L'operador ha licitat dos contractes per al disseny del sistema, la instal·lació dels lectors de targetes, la integració amb els equips existents i el suport tècnic durant quatre anys.

Prova pilot a la primavera

La previsió és que a la primavera de l'any vinent es facin les primeres proves pilot i que al setembre el sistema ja estigui implantat a tota la flota d'autobusos de TMB.

El sistema de pagament amb targeta reforça l'objectiu d'eliminar el pagament en metàl·lic als vehicles, i complementa l'opció de pagar amb el mòbil a través d'una aplicació, que està disponible des del 17 de juny.

L'opció de pagar amb targeta bancària permet donar més facilitats per a l'accés als busos a les persones que no en són usuàries habituals.

Els sindicats minoritaris de TMB convoquen vaga d'autobusos de les 10 del matí a les 6 de la tarda
 

Un 2% són bitllets senzills

Els bitllets senzills són un 2% de les validacions a la xarxa de TMB, i un cop el sistema estigui implantat, qualsevol persona podrà accedir als busos amb les seves targetes sense haver de fer gestions prèvies com tenir l'aplicació de TMB o comprar un bitllet senzill en una estació.

La venda de bitllets a bord dels autobusos va quedar suspesa com a mesura de prevenció a l'inici de la pandèmia.

Amb el desconfinament no es reprendrà la venda de bitllets, cosa que a banda de permetre l'eliminació del bitllet físic, redueix el temps d'aturada a les parades.

 

Validació amb codis QR

Mentre s'implanta el pagament amb targeta bancària, TMB permetrà la venda del bitllet senzill en versió electrònica amb el telèfon mòbil a través de la TMB App, i la validació dels codis QR col·locats a l'interior dels autobusos.

L'objectiu d'aquest nou projecte és eliminar el pagament en metàl·lic a bord dels vehicles, una mesura que contribueix a garantir la seguretat sanitària, segons TMB i ATM.

El pagament del bitllet senzill amb targeta bancària en els autobusos de TMB forma part del projecte de transformació tecnològica que l'ATM està desenvolupant amb la T-Mobilitat i està previst aplicar-se posteriorment en els autobusos de la resta d'operadors de sistema.

ARXIVAT A:
MobilitatCoronavirus
Anar al contingut