Xavier Novell, bisbe de Solsona
Xavier Novell, bisbe de Solsona
Solsona

El bisbe de Solsona vincula l'homosexualitat amb "l'absència" d'una figura paterna

L'alcalde de Cervera vol declarar el bisbe, Xavier Novell, persona "non grata"

RedaccióActualitzat

En la seva darrera glossa dominical, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, es pregunta si "el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual" seria degut a un pare "absent i esvaït".

En el seu escrit, el bisbe cita un text del papa Francesc sobre la família que diu: "hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant".

El bisbe també expressa que "en un temps com el nostre, cal desvelar que és molt difícil el creixement serè i equilibrat si manquen uns pares que exerceixen la funció educadora des de la identitat maternal femenina i paternal masculina".

Declarar Novell persona "non grata"

Des de l'ajuntament de Solsona han lamentat les paraules de Novell i han reafirmat el seu suport a les famílies monoparentals i al col·lectiu LGTBI.

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, també ha qualificat l'opinió de Novell d'''escandalosa, anacrònica i inacceptable''. És per això que té previst portar al proper ple municipal una moció per declarar Novell persona "non grata" a la ciutat.

Royes espera que aquesta declaració tingui una ''càrrega simbòlica important'' i ha dit que ''probablement'' comportarà que l'equip de govern deixi d'assistir als actes que Novell faci a Cervera.

Anar al contingut