Bilbao

El bisbe de Sant Sebastià insta ETA i el govern a abandonar l'immobilisme i fer gestos per la pau

Una de les veus de referència de l'església basca, Juan María Uriarte, s'ha referit al procés de pau a Euskadi. El bisbe de Sant Sebastià, en la tradicional carta d'advent, insta ETA i el govern espanyol a abandonar l'immobilisme i a fer gestos per facilitar el camí cap a la pau. Uriarte reclama que pari la ''kale borroka'' i que hi hagi un acostament de presos. D'aquesta manera confia que es podrà superar la crisi de confiança mútua que creu que amenaça el procés de pau obert.

Actualitzat

Juan María Uriarte assegura en la seva carta que el procés de pau passa per "un moment difícil i delicat" o adverteix que "és indigne i irresponsable" jugar amb l'esperança de pau d'un poble "produint inquietud o escepticisme". "Qui amb els seus actes i omissions posés en seriós perill el camí cap a la pau contrauria davant el poble, davant la història i davant Déu una gravíssima responsabilitat", afirma.

Per tot això, el bisbe de Sant Sebastià reclama als responsables que aquesta crisi del procés se superi i "reneixi la confiança mútua" entre els interlocutors. Amb aquest objectiu, ha demanat el cessament total de la violència al carrer i el canvi de la política penitenciària. Igualment, ha advocat per un "autèntic diàleg" al marge dels mitjans de comunicació i per "dissipar maximalismes i immobilismes", que han de ser substituïts per un retall de les aspiracions i una flexibilitat de les posicions. Uriarte considera que la violència i les amenaces han de desaparèixer "sense contrapartides".

Finalment, el bisbe ha mostrat la seva estima i la de tots els cristians a les víctimes del terrorisme i els seus familiars, o als que "tenen els seus molt lluny o molt a dins", amb referència als presos d'ETA.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut