Sebastià Taltavull en una imatges de 2017 (ACN/Arquebisbat de Barcelona)

El bisbe de Mallorca es vacuna a la residència de Palma tot i que no hi viu

El bisbat assegura que forma part del grup de convivència i es considera un usuari més del centre

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, s'hauria vacunat de la Covid abans d'hora, segons han fet públic fonts del bisbat balear.

El que va ser bisbe auxiliar de Barcelona fins fa 3 anys va rebre la primera dosi el 5 de gener i encara no ha rebut la segona.

Se'l va incloure en el llistat de la residència de jubilats del bisbat Sant Pere i Sant Bernat, de Palma, tot i que ell no hi viu. Viu al Palau Episcopal.

Taltavull s'ha excusat dient que li va semblar bé vacunar-se per responsabilitat i perquè el papa Francesc els ha demanat a tots que es vacunin, justament per donar exemple.


"No es va colar", segons el bisbat

El bisbat insisteix que Taltavull no "es va colar". Assegura que "forma part del grup de convivència de la residència, es considera un usuari més de la residència i hi té adjudicat un apartament".

Afirma que "sí que hi passa força temps i té contacte diari amb la resta dels usuaris". Per això justifica haver-lo inclòs en el pla de vacunació contra el coronavirus.

El bisbe va ser inclòs en la "unitat de convivència" a pocs dies de fer 73 anys. De fet, remarquen que la llista va ser elaborada per la residència.

El bisbat ha fet aquest comunicat després que "Okdiario" hagi publicat que el bisbe Taltavull s'havia saltat el torn de vacunació aprofitant que personal sanitari era a la residència administrant la primera dosi.
 

Diversos càrrecs polítics i sanitaris han rebut la vacuna saltant-se els protocols. El conseller de Sanitat de Múrcia, Manuel Villegas, va dimitir la setmana passada després que es fes públic que s'havia vacunat sense que li toqués. També han dimitit pel mateix motiu una regidora de Salut, al municipi de Huelva, i els directors gerents de dos hospitals de Bilbao.

També el cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), el general Miguel Ángel Villarroya, va demanar aquest dissabte el seu cessament a la ministra de Defensa, Margarita Robles, després que divendres va esclatar la polèmica pel fet que ell i altres alts càrrecs de l'exèrcit rebessin la primera dosi de vacuna contra la Covid-19.

A Catalunya, l'alcalde i un regidor de Riudoms es van vacunar amb l'excedent de la residència i el Consorci de Terrassa va justificar 300 vacunacions no programades arran d'un canvi en el protocol de la vacuna Pfizer.

ARXIVAT A:
VacunesEsglésia
Anar al contingut