Lleida

El bisbe de Lleida, el primer de Catalunya amb perfil al Facebook

El bisbe de Lleida, Joan Piris, s'ha convertit en el primer a Catalunya que té i administra un perfil al Facebook després d'haver-se unit a la xarxa social aquest mes de febrer, segons ha difós el portal Catalunya Religió. Piris, que ja compta amb seixanta amics al Facebook, ha reconegut que ja s'havia plantejat unir-se a la xarxa social, però fins que no va rebre la "provocació" en el curs de bisbes i vicaris catalans sobre els mitjans de comunicació, no es va decidir a fer el pas. La notícia ha coincidit amb la crida del president de la Conferència Episcopal, Rouco Varela, a combatre la mala influència d'internet.

Actualitzat
Joan Piris ha explicat a Catalunya Religió que no sap si hi ha altres bisbes que el seguiran però que li consta "l'interès i la voluntat de fer-ho" d'uns quants. En el seu cas, explica que "un amic jesuïta em va dir que a ell li anava bé per tenir un contacte especial amb els joves i m'hi vaig donar de alta". Tampoc ha acabat de perfilar quina serà la seva presència al Facebook: "Possiblement fixaré un dia a la setmana per fer alguna cosa en aquesta plataforma". Vol anar veient com va: "De moment jugo els partits de classificació. Després veurem si puc participar formalment en aquesta Champions tan particular".

Joan Piris, que és membre del Pontífex Consell per les Comunicacions Socials, en els últims tres anys ha exercit de president de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola i recentment ha anunciat que es renovarà la pàgina d'internet del bisbat.

El curs per a bisbes sobre mitjans de comunicació, realitzat al mes de gener, ha generat reaccions similars a la de Piris en el col·lectiu, ja que l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha estat el primer que ha obert un blog personal on explica les seves activitats pastorals i impressions personals. De moment, Piris espera que amb la seva presència a Facebook pugui anar "escampant bones notícies".

Rouco Varela alerta de la "mala influència" d'internet

La irrupció de Piris a la xarxa coincideix amb unes declaracions del president de la Conferència Episcopal Espanyola, Rouco Varela, a la inauguració de la XCVII Assemblea Plenària de la CEE. Rouco ha animat els bisbes a aprofitar l'oportunitat que brinda la Jornada Mundial de la Joventut, prevista per l'agost a Madrid, per "combatre la mala influència d'internet i el desconeixement del veritable amor que amenaça els joves". El presdient de la CEE avisa de la influència excessiva d'internet i les xarxes socials, les quals, segons Varela, fomenten un tipus de vida "buida i virtual".
Anar al contingut