Susqueda

El bisbat de Vic rescindeix el contracte als inquilins de la rectoria de Sant Martí Sacalm i els desnonaran

El bisbat de Vic ha rescindit el contracte a les nou persones que viuen a la rectoria de Sant Martí Sacalm, al terme municipal de Susqueda. El procés s'ha portat per via judicial i properament els desallotjaran. L'any 1985 van acordar amb el bisbat ocupar la rectoria a canvi de reformar-la. Els veïns els donen suport i han recollit una trentena de signatures que pensen fer arribar al bisbe de Vic aprofitant que visitarà el Santuari del Coll.

Actualitzat
El bisbat ha explicat que es vol recuperar la rectoria per fer-hi activitats parroquials i que no ha comès cap irregularitat ja que es troba en el dret de trencar el contracte d'una propietat que és seva.

Durant aquest anys, la casa s'havia convertit en una petita cooperativa que acollia gent amb problemàtica social i ells mateixos s'encarregaven d'autoabastir-se i d'ensenyar-los oficis. Els llogaters no entenen per què no els han renovat el contracte i al·leguen que han reconstruït l'edifici i que s'hi han gastat més diners dels que s'han estalviat en lloguers. Per això demanen o bé que se'ls allargui l'estada o que el bisbat els compensi econòmicament. Els veïns del municipi han començat una recollida de firmes per fer-los costat i asseguren que el bisbat té unes altres intencions.
Anar al contingut