Edifici del Bisbat de Terrassa
Edifici del Bisbat de Terrassa

El Bisbat de Terrassa investiga un capellà que hauria comès abusos sexuals a França

En un comunicat, el bisbat revela que els fets haurien passat als anys 70 i demana perdó a la víctima

RedaccióActualitzat

El bisbat de Terrassa ha obert una investigació sobre l'acusació d'abús sexual que hauria comès un dels seus capellans quan exercia a Beauvais, prop de París, entre el 1974 i el 1977. El religiós investigat, Esteve Sanz Pérez, que treballava a la diòcesi de Terrassa des del 2004, es va jubilar l'any passat. Ara té 81 anys.

En un comunicat, el bisbat explica que ha començat a recollir dades sobre l'acusació a un dels seus capellans "per un presumpte delicte contra el sisè manament"

"En aplicació de la normativa canònica i dels protocols vigents sobre aquests delictes, la Congregació competent de la Santa Seu ha disposat que la diòcesi de Terrassa coordini una investigació principalment per aclarir la versemblança dels fets, l'edat de la presumpta víctima, l'existència en el seu cas d'altres víctimes i la imputabilitat de l'acusat."

A l'escrit es demana, "d'entrada", perdó a la víctima i es condemna aquests delictes, "particularment", diu, quan els fa "un clergue":

"La diòcesi de Terrassa manifesta la seva més ferma condemna de tot abús sexual, particularment quan és comès per un clergue. Fem nostre el sofriment de qui se sent víctima, li demanem d'entrada perdó i li oferim la pregària i l'afecte maternal de l'Església, i sol·lícita la reparació del dany moral i espiritual que hagués estat causat."

El bisbat també es mostra disposat a col·laborar amb la justícia.


El papa qualifica els abusos a menors de "crim vil"


 

 

El papa Francesc ha definit els abusos a menors com una de les plagues dels nostres temps (Reuters)

 

Aquest dilluns, mentrestant, el papa Francesc ha qualificat de "crims vils" els abusos sexuals a menors. En un discurs al Vaticà davant del cos diplomàtic acreditat al Vaticà, en el qual també ha lamentat la violència contra les dones, el pontífex ha definit els abusos a menors -en molts casos, ha admès, comesos per clergues- com "una de les plagues dels nostres temps."

El papa ha afegit que l'Església està treballant per combatre i prevenir aquests crims i la seva ocultació. Es tracta, ha dit, de fer justícia als nens que han patit aquest tipus de violència sexual, agreujada per l'abús de poder i de consciència.


 

 

Comencen a jutjar l'arquebisbe de Lió per haver silenciat, suposadament, casos de pederàstia (Reuters)

 

Precisament, aquest dilluns a França comencen a jutjar l'arquebisbe de Lió, Philippe Barbarin, acusat de silenciar casos de pederàstia. És el religiós de més rang a qui asseuen al banc dels acusats. Podrien condemnar-lo a fins a cinc anys de presó per haver ignorat i no haver denunciat els abusos que un capellà va cometre contra joves escoltes de la regió fins al 1991, malgrat els diversos avisos que va rebre.


Notícia relacionada: "L'Església catòlica espanyola admet el seu 'silenci còmplice' amb la pederàstia"

 

ARXIVAT A:
ReligióAssetjament sexual
Anar al contingut