"El Bigotes" declarant
"El Bigotes" declarant
Madrid

"El Bigotes" diu que Camps ordenava cobrar els actes de campanya a empresaris

El responsable d'Orange Market apunta que l'expresident de la Generalitat Valenciana va ser qui va dir a Ricardo Costa com s'havien d'abonar les factures

RedaccióActualitzat

Continua a l'Audiència Nacional el judici per la branca valenciana de la trama Gürtel de presumpte finançament irregular del PP. El responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez, "El Bigotes", que ha declarat aquest divendres a la tarda, ha afirmat que l'expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps era la persona que va donar l'ordre a l'exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana Ricardo Costa que la trama Gürtel facturés els actes de campanya del 2007 i el 2008 del PP valencià a empresaris. Uns empresaris que tenien adjudicats contractes amb administracions públiques valencianes i, per llei, no podien fer donacions a partits polítics.

Segons ha explicat durant la seva declaració en el judici pel presumpte finançament del PP Valencià, va ser en una reunió que va tenir amb Costa per concretar com cobrar els serveis prestats per Orange Market als populars valencians.

Costa li va explicar que per cobrar el deute que el PP havia contret amb Orange Market (empresa de Gürtel), que segons Crespo podia pujar al milió d'euros, havien de facturar els treballs a altres empresaris. I així explicava "El Bigotes" durant la seva declaració d'avui qui els va ordenar fer aquests cobraments:

"Quan jo li dic a Ricardo Costa que és una barbaritat fer això, per tot en general. En veure la pressió que estic exercint sobre Ricardo, Ricardo truca, davant meu, a la persona a qui consultava sempre tot i li va dir que hi havia problemes importants si es feia d'aquesta manera, problemes molt seriosos, i aquesta persona li diu que és l'única manera que hi ha de cobrar, i aquesta persona és Francisco Camps."

Tant el líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, com el número dos, Pablo Crespo, han afirmat que va ser Costa el que els va indicar que, si "volien cobrar", havien de facturar els esdeveniments a "determinats empresaris", sense concretar qui havia pres aquesta decisió.

"El Bigotes" també ha parlant del sistema de finançament irregular del PP:  

"Els pagaments es van realitzar de tres maneres: mitjançant efectiu, mitjançant factures amb conceptes que no eren els que corresponien i mitjançant factures correctes."

A més, s'ha queixat que en el judici "no están todos los que son ni son todos los que están", ja que segons ell, hi ha més responsables que els que estan asseguts a la banqueta. De fet, en relació als empresaris penedits en el judici, ha dit: "Aquí el que no s'ha dit és el que aconseguien quan deixaven anar la "mandanga"".

Crespo parla d'"El Bigotes" en la seva declaració d'avui

El número dos de la Gürtel, Pablo Crespo, ha declarat durant quatre hores i ha parlat d'"El Bigotes". Ha apuntat que qui dirigia l'activitat diària d'Orange Market era Álvaro Pérez, "El Bigotes", que era el que portava "els contactes amb el PP":


"Sé que tenia molta relació amb persones del PP perquè m'ho explicava. El seu treball era la captació del negoci i el PP era el millor client que tenia. M'ha parlat de la relació amb el senyor Camps, el senyor Costa, amb el senyor Vicente Rambla, amb el senyor David Serra, Adela Pedrosa, presidents provincials, amb tots els membres de l'executiva del partit, a altres consellers."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut