Frankfurt

El BCE torna a rebaixar mig punt el tipus d'interès i deixa el preu del diner al 2%

El Banc Central Europeu ha rebaixat una altra vegada el tipus d'interès oficial de mig punt, i l'ha deixat en el 2%, el nivell més baix des de l'any 2003 i el mínim en la història de l'entitat. Aquesta retallada que esperaven els mercats és la quarta en els últims tres mesos que fa el BCE per lluitar contra la recessió. El president de l'entitat, Jean-Claude Trichet, ha deixat entreveure que al febrer el preu del diner es mantindrà invariable i que la pròxima baixada podria arribar al març.

Actualitzat
El Banc Central Europeu ha tornat a baixar els tipus d'interès. Un descens de mig punt que deixa els interessos en el 2%. Feia sis anys que el diner no estava tan barat. La situació econòmica ha portat el BCE a tornar a rebaixar els tipus, coincidint amb l'agreujament de la crisi i la baixada de la inflació en els últims mesos. De tota manera, el Banc Central Europeu encara és més conservador que la Reserva Federal dels EUA, que ja ha deixat els tipus pràcticament a 0%.

La mesura intenta rebaixar el cost dels deutes i les hipoteques i estimular la circulació de diners a un preu assequible. Ara bé, malgrat totes les mesures que s'estan duent a terme, les empreses continuen tenint moltes dificultats per accedir a crèdits.

El president del BCE, Jean-Claude Trichet, ha apuntat que la pròxima trobada del banc "important per la política monetària serà al març, quan tindrem suficients elements de nova informació i noves projeccions". D'aquesta manera ha donat a entendre que no hi haurà cap descens al febrer i sí, potser, al març.

El que no ha baixat són les comissions que posen els bancs pels serveis que donen, al contrari, al llarg del 2008 han tingut pujades molt importants. Les organitzacions de defensa dels consumidors adverteixen del risc que les entitats vulguin apujar-les encara més tenint en compte la situació actual.
Anar al contingut