Madrid

El BCE torna a apujar el tipus d'interès fins al 3,25% i es preveuen noves pujades abans de finals d'any

El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit tornar a pujar els tipus d'interès oficials. Aquesta nova pujada, la segona en tres mesos, ha estat d'un quart de punt i deixa situat el preu del diner al 3,25%. L'objectiu és frenar el consum i d'aquesta manera mirar de contenir els preus. De fet, la inflació encara està força per sobre de l'objectiu que té marcat el BCE i, per això, tot fa pensar que, abans de finals d'any, encara hi podria haver un nou enduriment de la política monetària.

Actualitzat
Tot i això, els analistes descarten que aquesta situació suposi un risc per al mercat de l'habitatge. Un expert del Banc Sabadell explica que les pujades "condueixen, sens dubte, a una situació en la qual les condicions financeres són menys folgades", però considera que "el tipus d'interès real a Espanya continua en nivells encara molt reduïts" i que "el deteriorament de la situació financera de les famílies endeutades no hauria d'impedir que aquest sector, en termes agregats, sigui capaç de fer front al servei del deute".

En la mateixa línia s'expressen els analistes de Caja Madrid i del Santander, que coincideixen a dir que el mercat hipotecari està fora de perill i que descarten riscos imminents. Segons han dit, tot i les últimes pujades, els tipus d'interès se situen encara en nivells baixos i a més es preveu que el 2007 deixin de pujar.

Aquests analistes constaten que els índexs de morositat es troben en nivells històricament baixos i descarten una desacceleració brusca del sector immobiliari, tot i les últimes dades sobre l'alentiment en la pujada del preu de l'habitatge.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut