Francisco González, fa un any, presentant els resultats de l'entitat (ACN)
Francisco González, fa un any, presentant els resultats de l'entitat (ACN)
Madrid

El BBVA investiga si Villarejo va espiar empresaris i polítics per encàrrec del banc

La cúpula del BBVA hauria contractat l'excomissari el 2004 per intentar frenar l'assalt de Sacyr a l'entitat

RedaccióActualitzat

El BBVA té en marxa una investigació interna per aclarir la relació del banc amb l'excomissari Villarejo. Els últims dies, mitjans digitals com El Confidencial han publicat que Villarejo hauria espiat empresaris i polítics per encàrrec de la cúpula de l'entitat, l'any 2004.
L'objectiu va ser frenar que la constructora Sacyr entrés en l'accionariat del banc, i arrabassés la presidència al llavors màxim directiu, Francisco González, que va encapçalar l'entitat durant 18 anys.

El banc reconeix ara que, des del juny, està investigant els vincles que va tenir amb Villarejo, i assegura que prendrà mesures si es confirmen unes informacions que considera greus. Concretament, l'entitat assenyala: "Si a les investigacions s'acredita l'existència d'irregularitats, el BBVA prendrà les mesures internes que procedeixin i posarà en marxa les accions judicials pertinents, i com sempre, col·laborarà amb la justícia."

 

El BBVA i els vincles de Villarejo amb el banc quan el presidia Francisco González


A part d'aquesta investigació, l'entitat que presideix Carlos Torres Vila va demanar a un despatx extern d'advocats una revisió independent dels fets i de la documentació disponible.

El Confidencial va publicar aquest dijous que el BBVA de Francisco González va utilitzar l'excomissari per accedir en temps real a les trucades telefòniques del llavors president de Sacyr, Luis del Rivero; l'industrial Juan Abelló, i l'excap de l'Oficina Econòmica de Rodríguez Zapatero Miguel Sebastián. També haurien estat espiades desenes de persones, empreses i mitjans de comunicació, segons aquest diari.


Notícia relacionada: "Villarejo parla des de la presó: 'No comptin amb mi per fer mal a la monarquia'"

 

ARXIVAT A:
CorrupcióEspionatgeJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut