Una oficina d'Unnim (Foto: ACN)
Una oficina d'Unnim (Foto: ACN)
Madrid

El BBVA acomiadarà 1.200 treballadors d'Unnim

Després de l'absorció per part del BBVA, la retallada només afectarà els treballadors d'Unnim. però s'han pactat mesures menys traumàtiques, com ara prejubilacions, excedències temporals i baixes incentivades.

RedaccióActualitzat
L'entitat bancària BBVA acomiadarà mil dos-cents treballadors, tots procedents d'Unnim, segons han acordat els representants de l'entitat bancària i el comitè d'empresa de la caixa catalana, absorbida fa poc pel banc d'origen basc.

La retallada només afectarà els treballadors d'Unnim, com ja estava previst, però s'han pactat mesures menys traumàtiques, com ara prejubilacions, excedències temporals i baixes incentivades. En concret, s'ha pactat la prejubilació de prop de dos-cents treballadors de més de 50 anys i un centenar de baixes incentivades per a treballadors d'entre 50 i 53 anys, que s'afegeixen a baixes incentivades per als menors de 50, amb un import superior.

El BBVA també es compromet a oferir l'any que ve més de cinc-centes places vacants a la plantilla d'Unnim perquè s'incorporin a punts de tot l'estat espanyol, i també a reincorporar treballadors que agafin una excedència de 3 a 5 anys. En aquest cas, hi haurà un centenar d'excedències voluntàries de treballadors de menys de 50 anys, que percebran entre 9.000 i 12.000 euros anuals.

Per als sindicats, l'acord compleix parcialment els objectius. I és que consideren que "hi ha marge perquè el BBVA permeti la continuïtat laboral". Per això, asseguren que continuaran treballant per evitar els acomiadaments i perquè els afectats puguin tenir una sortida pactada.
Anar al contingut