Una classe en un institut escola de Barcelona
Una classe en un institut escola de Barcelona (ACN/Maria Belmez)

El batxillerat general, la nova modalitat que oferiran una vintena de centres al setembre

A més, el batxillerat artístic es divideix en dos: musical i arts escèniques o bé visual i plàstica i audiovisual

Redacció/ACNActualitzat

El Departament d'Educació té previst estrenar al setembre el batxillerat general, una quarta modalitat on els alumnes podran escollir totes les matèries. S'oferirà en una vintena de centres arreu de Catalunya. Els qui el triïn podran dissenyar el seu recorregut barrejant modalitats.

Els centres on es farà encara no s'han fet públics, però se sap que poden ser de titularitat pública o bé privada. Es començarà pels instituts de nova creació i els que ja hagin estat experimentant en aquesta hibridació.

La quarta modalitat de nova creació se suma a les ja existents, que són la científica i tecnològica, la humanística i social i l'artística.

De fet, el batxillerat artístic es dividirà en dos. Se'n podrà cursar un d'arts escèniques i musical o un altre de visual i plàstica i audiovisual. Una altra novetat serà que el batxillerat es podrà fer en tres anys.


Nou currículum

A més, al setembre canviarà el currículum a primer de batxillerat, a partir d'un esborrany que es farà arribar a la comunitat educativa a finals de febrer i al qual podran fer aportacions. Com en les altres etapes educatives, es basarà en l'aprenentatge competencial.

El Departament d'Educació, conscient que cal un canvi, fa un any que treballa en el nou decret del batxillerat. Vol que siguin dos cursos més competencials, és a dir, que els estudiants apliquin i utilitzin els coneixements en el dia a dia.

El currículum actual és de l'any 2008 i el govern considera que cal renovar-lo, per actualitzar-lo, però també per fer-lo coherent amb la metodologia d'aprenentatge per competències que, majoritàriament, l'alumnat ha anat fent en les etapes anteriors.

Més de 3.000 alumnes van repetir curs

Les xifres del curs passat mostren que, dels més de 49.000 alumnes de primer de batxillerat, gairebé 10.000 no van fer el pas a segon; més de 3.000 perquè van repetir curs, i més de 3.700 perquè van canviar a l'FP. No se sap quin recorregut van seguir els 3.000 restants.

L'objectiu principal dels canvis de modalitat i de currículums és, segons fonts de la conselleria, donar més flexibilitat a tota l'etapa.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut