El barri de La Salut Alta de Badalona reivindica els espais per a la infància
El barri de La Salut Alta de Badalona reivindica els espais per a la infància

El barri de La Salut Alta de Badalona reivindica els espais per a la infància

Pla general de la plaça Antonio Machado de Badalona durant la 'Diverfesta'. Imatge del 18 de maig del 2019. (Horitzontal)
Pla general de la plaça Antonio Machado de Badalona durant la 'Diverfesta'. Imatge del 18 de maig del 2019. (Horitzontal)

ACN Badalona.-La plaça Antonio Machado de Badalona s'ha quedat petita aquest matí en la 'Diverfesta', el certamen que celebra anualment la Fundació Salut Alta per fomentar la cohesió social al barri. La celebració, que ha omplert de tallers i activitats per als infants la plaça, ha servit per reivindicar la poca oferta d'espais per a la infància a la zona. Des de l'organització, Maria Nadeu, directora de la fundació, ha remarcat la bona resposta que ha tingut enguany la cita. "S'hi ha aplegat persones de diferents ideologies i religions", ha destacat el capellà del barri i voluntari de la festa, Isidre Ferreter, tot subratllant que és un exemple d'una Badalona "integradora i integrada".

A l'hora de fer balanç, des de l'organització han volgut destacar la "pluralitat" de la festa, que un any més ha anat a l'alça pel que fa al nombre de participants, malgrat coincidir amb el ramadà. La 'Diverfesta' va néixer amb la Fundació Salut Alta, ara fa 15 anys L'entitat busca afavorir la cohesió social al barri badaloní i ajudar en el desenvolupament integral de la població a través de l'educació, amb especial atenció als infants i a les persones més necessitades. Enguany, ha explicat Nadeu a l'ACN, la cita ha volgut posar l'èmfasi en la manca d'espais per als nens i nenes a la zona. Estefania Labata, veïna del barri, ha volgut participar aquest dissabte al matí a la festa. Reconeixia aquest dèficit, pel que agraïa iniciatives com la 'Diverfesta', que permeten a petits i grans "gaudir al carrer".Enguany la celebració ha ampliat el seu ventall d'activitats, amb tallers i jocs també adreçats al públic adult. A més, hi ha participat col·lectiu de balls de diferents equipaments propers "el que ha permès fer més barri", ha assegurat Nadeu. També s'hi ha pogut veure imatges antigues del barri que han permès descobrir als assistents com eren aquells mateixos carrers i places uns dècades enrere.El cert és que, des de fa algun temps, la Fundació Salut Alta, nascuda en el si dels jesuïtes de Badalona, aposta també per les activitats per adults. En aquest sentit, el capellà i voluntari de la fundació, Isidre Ferrer ha destacat, per exemple, les sortides o els cursos d'aprenentatge de la llengua "que afavoreixen la interrelació i fan créixer la convivència".

Anar al contingut