Barcelona

El Barcelona Meeting Point obre les portes amb els inversors internacionals com a protagonistes

A la inauguració, Ana Pastor i Lluís Recoder han manifestat que el sector ja ha tocat fons i que ara l'únic que pot fer és començar a recuperar-se. La ministra ha dit també que la principal aposta per impulsar el sector és la rehabilitació.

RedaccióActualitzat
La setzena edició del Barcelona Meeting Point, que s'allargarà fins diumenge, ha obert les portes al recinte firal de Montjuïc. Un saló que enguany farà de mirall d'un sector tocat per l'esclat de la bombolla immobiliària que confia haver tocat fons.

Els fons d'inversió estrangers són els protagonistes de l'edició d'aquest any. N'hi ha setze: els més importants d'Europa, però també de la Xina i Singapur. Credit Suisse, Government of Singapore Investment Corporation, Orion Capital Parters, Taylor Global Advisors o Lone Star són només alguns dels fons d'inversió participants.

El saló vol ser un espai que faciliti la relació dels bancs i els promotors espanyols amb l'exterior mitjançant l'organització de reunions privades.

El certamen ocupa 20.000 metres quadrats i hi participen 265 empreses. S'hi exposa l'oferta immobiliària, de nova construcció i de segona mà, tant per a professionals com per a particulars. S'hi espera trobar importants rebaixes de preus. I moltes ofertes vindran de l'ampli estoc d'habitatges que tenen els bancs.

El Simposi Internacional Barcelona Meeting Point 2012 tractarà aquest any de l'anomenat "banc dolent", les conseqüències de la reforma del sector financer en el sector immobiliari i les regulacions de la Unió Europea per a l'eficiència energètica dels edificis, entre d'altres. Hi participaran el director general del FROB, Antonio Carrascosa, a més de directius de la banca, empresaris i institucions.

Pastor i Recoder diuen que el sector ja ha tocat fons

A la inauguració, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha dit que el Meeting Point és el saló més d'important d'Europa i ha reconegut, com també ha fet el conseller Lluís Recoder, que, probablement, el sector ja ha tocat fons i ara l'únic que pot fer és començar a recuperar-se.

Recoder, per la seva banda, li ha reclamat a la ministra més inversió per a habitatge públic i que considerin la possibilitat que pisos de l'anomenat "banc dolent" es puguin cedir a la Generalitat perquè els posi a lloguer. L'Estat ho està estudiant i Pastor ha deixat clar davant dels empresaris que la principal aposta per impulsar el sector és la rehabilitació.  
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut